Léta všichni věřili, že Karel Saudek upadl do kómatu v dubnu 2006 poté, co se zadusil soustem jídla. Před pár týdny však vyšlo najevo, že nehoda se stala úplně jinak.

„Zavinil si to sám. Je to ale obtíž mnoha opilců, to udušení zvratky, i když se to interpretuje jinak,“ prozradil Blesk.cz bratr Káji Jan Saudek.

Zadušeného Saudka tehdy manželka našla v kuchyni a okamžitě zavolala záchrannou službu. Ta ho odvezla do nemocnice, kde ho velmi pohotově resuscitovali.

Výtvarník však upadl do kómatu, ze kterého se nikdy neprobudil. Devět let žil v nemocnici ve vegetativním stavu. Jen otevíral oči a přijímal potravu, ale okolí bohužel nevnímal.

Začátkem května jeho manželka Johana oznámila, že se po devíti letech z kómatu probudil. Bohužel z postele už nikdy nevstal.

Stejně jako ostatní i Jan Saudek do poslední chvíle doufal, že jeho bratr bude mezi živými ještě dlouho. „Můj bratr se drží chlapsky! Akorát že nemluví, nehýbe se a spí. Spí už šestý rok a moje teorie je, že na mě čeká. Že tak jako jsme přišli na svět společně, tak z něj společně odejdeme. Doufám, že takhle bude spát ještě hodně dlouho...,“ přiznal před třemi lety.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Kája Saudek (+80)! Takhle drsně ho nešetřil jeho bratr Jan krátce před smrtí! Eliška Vinterová, Markéta Reinischová, Tomáš Sovinský

Před deseti dny Kájova dcera Berenika Saudková (31) uspořádala pro svého tátu výstavu jeho erotických obrazů. „Chtěli jsme udělat něco, co by Káju vyzdvihlo. Maminka se zlobí, že to bude pohoršovat. Ale já myslím, že táta by byl rád,“ prozradila Berenika.

Výstava více než 200 děl Káji Saudka bude přístupná do 17. září v galerii Tančícího domu na pražském Jiráskově náměstí. Otevřeno je denně od 10 do 20 hodin, vstupné činí 190 korun.

Video
Video se připravuje ...

Manželka Káji Saudka (+80), který zemřel po 9 letech v kómatu: Doufala do poslední chvíle! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
10 fotografií