Za celou dobu, co komiksový kreslíř leží v motolské nemocnici, se za ním bratr nebyl ani jednou podívat.

„Já tam nepůjdu! Byla tam nedávno moje dcera a řekla mi, že je to velmi smutný pohled, že už je jen kostra potažená kůží,“ tvrdí fotograf, který se podle svých slov s Kájou před lety rozešel ve zlém.

„Jsem zbabělý a nechci to vidět, ale zavinil si to sám. Je to ale obtíž mnoha opilců, to udušení zvratkama, i když se to interpretuje jinak,“ řekl Blesku Jan. Poprvé tak přiznal, co stálo za nešťastnou nehodou, která se přihodila před devíti lety na Velikonoce.

„Ale přál bych mu, aby takhle dlouho ležel a vegetoval, protože jsme přišli na svět společně. A kdyby tak vydržel ještě pět let, bylo by to krásné,“ dodal Saudek. Ten věří, že s dvojčetem zemřou ve stejný den.

Manželka: On vstane

Kájova manželka Johana Saudková (66) tvrdí, že jejímu muži zaskočilo sousto jídla. Když se začal dusit, okamžitě zavolala první pomoc. Rychlá resuscitace a přivolání záchranky pomohlo udržet kreslíře při základních životních funkcích. Kája Saudek však upadl do bezvědomí, ze kterého se dosud zcela neprobudil, a žije ve stavu, kdy sice dýchá, otevře oči a přijímá potravu, okolí však nevnímá. „Jednoho dne vstane a odejde domů,“ je manželka přesvědčená.

Video
Video se připravuje ...

Kája Saudek je v kómatu kvůli alkoholismusmu! Tvrdí to jeho bratr Jan! Eliška Vinterová, Markéta Reinischová, Tomáš Sovinský

Fotogalerie
11 fotografií