Rozvod svých rodičů Veroniky Žilkové a Marka Navrátila tehdy sedmiletý Vincent nevnímal nijak tragicky. Zlom nastal až ve chvíli, kdy v jejich domácnosti začal vládnout tvrdou rukou nový přítel Žilkové Martin Stropnický.

Bylo jich pět dětí a jelikož byla Žilková stále v práci, byli zvyklí starat se sami o sebe. "Do toho přišel Martin. Diplomat. Strašně disciplinovaný. To prostě nejde, když takový člověk přijde do rodiny, ve které herečka vychovává pět dětí. Prvních pár let jsme se nesnášeli," přiznal Navrátil v rozhovoru magazínu MF Dnes. 

Stropnický chtěl v nové rodině zavést jiný režim, což se pochopitelně dětem nelíbilo. "Odmítali jsme ho poslouchat. Chtěl v naší domácnosti nastavit jiný, nový řád. A on ho chtěl nastavit velmi rychle. Byly to triviální věci, třeba neodcházet od stolu, když ostatní nedojedli. Nedávat si kečup na dobré maso.

Snažil se nás odnaučit barbarství. Teď je to on, kdo si kečup dává nejvíc," vysvětlil Vincent, který se nakonec se Stropnickým spřátelil. "Vzdal to. Pochopil, že mě nezmění, že  jsem velký flegmatik," dodal.

Nakonec si Vincent uvědomil, že za manželství Stropnického s jeho matkou je vděčný. "Jsem rád, že se naši rozvedli, díky tomu je můj život pestřejší. Martin je přesným opakem táty, ale zároveň když se poznali, začali spolu dobře vycházet," svěřil se mladý charismatický herec, který si lebedí v jejich rodinných zamotaných, vtipných a hezkých vztazích.

Fotogalerie
11 fotografií