Iveta Bartošová si pravidelně zanášela do diářů krátké zápisky – kdy ji čeká jaké vystoupení, termíny schůzek i co má domů nakoupit. Velmi často je doplňovala o obrázky. Ačkoliv převažovala sluníčka a srdíčka, její život rozhodně zalitý sluncem nebyl.

Ivetka byla moc pečlivá a bavilo ji si vše zapisovat,“ prozradil Rychtář Blesku.

„Psala si tam návštěvy lékaře i plánovala koncerty. A podle toho, jak se povedly, si k nim malovala různé obrázky. Prostě taková byla,“ popsal vdovec Ivetin zvyk. „Poslední záznam, který si Ivetka do diáře udělala, je 29. dubna. Poznamenala si tam moje narozeniny,“ svěřil Rychtář se slzou v oku, když nechal Blesk exkluzivně nahlédnout do Ivetina posledního diáře. Na jeho přebalu je reprodukce kresby Alfonse Muchy, je to dívka Ivetě poměrně podobná.

Zvláštní ale je, že za poznámkou z 29. dubna (Miláček narozeniny) už v notesu nenajdete ani čárku!

Z toho se dá usuzovat, že si sebevraždu včetně jejího data dobře promyslela a věděla, že dál už nemá cenu nic dalšího plánovat. Navenek přitom vykládala, jak už balí s Rychtářem na dovolenou u moře, v diáři ale po datu odjezdu není ani památky… „O tom, jak to bylo ve skutečnosti, zda sebevraždu plánovala, anebo to byl zkrat, můžeme dnes už jen spekulovat,“ uzavřel vdovec.

Fotogalerie
10 fotografií