„Přišel mi exekuční příkaz, že dlužím třicet tisíc korun na zdravotním pojištění, včetně sankcí a poplatku za exekutora,“ prozradil Blesku vdovec po tragicky zesnulé zpěvačce.

„V tomto případě je to oprávněné a okamžitě jsem zjednal nápravu a vše zaplatil. Kdyby však šlo skutečně o pohledávku z Itálie, tak bych s tím měl problém a bránil se soudní cestou. Klidně i u mezinárodního soudu!“ vysvětlil Rychtář.

Není to poprvé, co říčanský podnikatel řešil pohledávky zdravotní pojišťovny. Také jeho žena Iveta čelila jen necelý měsíc před svou smrtí exekuci na 80 000 Kč. Dokonce kvůli tomu byla zaplombována její vila v pražské Uhříněvsi! Vše za Bartošovou řešil právě Rychtář, který v té době domluvil splátkový kalendář. K dnešnímu dni je ale dům stále zaplombován.

Plomba = zástava

Zaplombováním je míněn stav, kdy s nemovitostí nelze nijak nakládat (přepisovat ji, darovat, prodat), pokud plomba neboli zástava není odstraněna. Tímto způsobem povětšinou exekutorský úřad znemožní majiteli nemovitosti, aby s ní před provedením exekuce mohl jakkoli nakládat.

Fotogalerie
9 fotografií