Před měsícem se jméno zpěváka a třikrát léčeného narkomana objevilo v databázi osob, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Hledaný se ale pohyboval volně po Praze.

„V úterý ve 13:00 jsem cestovala metrem na trase C a s Michalem Penkem jsem jela. Vystupoval na I. P. Pavlova a měla jsem dost času si ho prohlédnout. Během cesty posílal SMS zprávy,“ napsala čtenářka Blesku Kamila R. poté, co se zpráva o pátrání po zpěvákově osobě objevila na Blesk.cz.

Ještě ten samý večer se (po 32 dnech od vyhlášení pátrání) strhla velká policejní akce. Na místě před domem Michala Penka se prostřídaly tři policejní vozy a jeden anton s policisty, kteří byli evidentně připraveni vniknout do zpěvákova bytu i násilím.

Podívejte se na video!

 

Video
Video se připravuje ...

Zatčení Penka David Turek, foto: Hykl, Kundrát

Po zhruba dvacetiminutovém zásahu uniformovaných mužů, které podle všeho sám Penk pustil do bytu, byl anton odvolán. Po dalších deseti minutách zpěváka policisté vyvedli do auta a odvezli pryč. „Penk při zatčení působil hodně zmateně, jako by nevěděl, co se s ním děje,“ všimli si reportéři Blesku.

Policie: Nereagoval na výzvy!

V evidenci hledaných osob se Michal Penk ocitl, protože nekomunikoval s policií, která ho chtěla vyslechnout. „Pan Penk sice přebíral oficiální úřední poštu, kterou jsme mu posílali, ale na výzvy nereagoval,“ sdělil Blesku mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policie si pro zpěváka došla domů až po více než měsíci. Proč tak neučinila hned a dala ho mezi hledané osoby?

„Nebyl k zastižení. Až na základě informace v médiích jsme ho zadrželi,“ dodal Hulan s tím, že do databáze hledaných osob se může dostat i svědek, když nekomunikuje. O jakou trestnou činnost se má jednat, mluvčí nespecifikoval.

„Stal jsem se svědkem a bál jsem se. Doufal jsem, že se naskytne někdo jiný, jenže nenaskytl. A svědectví je povinné, takže když jsem nechodil na poštu a nezvedal déle telefony, usoudili, že se mi něco asi stalo,“ okomentoval zpěvák své zatčení na sociální síti.

Exmilenka Denisa: Musel být na drogách

„Podávala jsem na Michala trestní oznámení za brutální napadení, ke kterému došlo v červnu 2013. Házel se mnou v drogovém rauši jak s hadrovou panenkou po bytě. Tehdy jsem se skutečně bála o holý život, a tak jsem na něj zavolala policii,“ svěřila Blesku Penkova expartnerka Denisa Sládková (26).

Podle tvrzení Sládkové to vypadalo, že Penk musel být během zadržení policie na drogách. „Poznám to podle jeho strhaného obličeje a nevyspání. V tuto dobu nemá zrovna šťastné období, tím myslím, že je na drogách a opět v tom lítá,“ prohlásila Denisa poté, co jí Blesk ukázal fotky ze zpěvákova zatčení.

Fotogalerie
12 fotografií