Stejně jako minulý týden i čtvrtý díl kriminálky z autentického prostředí na Šumavě si v neděli večer ukrojil z pomyslného koláče sledovanosti o 1,5 milionu diváků více, než na co dosáhly konkurenční seriály Všechny moje lásky na Primě a Škoda lásky na ČT.

Tentokrát hlavní vyšetřovatelka Soňa Norisová se stážistou Filipem Tomsou vyšetřovali vraždu zadluženého gamblera, kterého našli zakopaného v rašeliništi.

Mrtvolu si zahrál Rostislav Trtík. Aby oběť, která byla pohřbena před dvěma lety vypadala věrohodně, museli ho maskéři líčit tři hodiny. Přestože v seriálu jen „ležel“, jeho role mu dala pořádně zabrat.

Kluci od stavby vykopali jámu podle velikosti herce, aby se tam pohodlně vešel. Herec byl oblečený v neoprenu, přes který měl herecký kostým. Zasypán tam ležel okolo čtyř hodin,“ prozradil režisér Jaroslav Soukup.

Najít to správné místo pro uložení Trtíka dalo scénáristům také velkou práci. Abychom se na toto místo vůbec dostali, museli jsme najmout firmu, která vysypala cestu na plac kamennou drtí. Jinak by technika zapadla,“ dodal režisér.

Fotogalerie
7 fotografií