Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) včera neuspěl u Krajského soudu s odvoláním. Po dobu tří let se tak bude muset hlásit u soudu a vést spořádaný život, jinak by šel na 18 měsíců do basy.

V celé kauze bylo klíčové svědectví soudního znalce, který rozmetal na kusy Rychtářovo tvrzení, že si Darina všechny šrámy způsobila sama. „Nebylo to technicky ani možné. Zbít ji musel někdo jiný,“ zaznělo u soudu z úst soudního znalce.

V tomto případě už Rychtářovi nepomůže jeho oblíbené odvolání. „Státní zastupitelství se s uloženým trestem ztotožňuje, další opravné prostředky nebudou zvažovány. Pan Rychtář by se mohl pouze dovolat k Nejvyššímu soudu. Během zkušební doby na něj bude dohlížet pracovník probační služby,“ řekl Blesku státní zástupce Mgr. Petr Bláha.

Video
Video se připravuje ...

Soud s Rychtářem David Turek, Jan Jedlička

„K soudu jsem poslal jen právního zástupce JUDr. Milana Hulíka, se kterým se hodlám poradit o dovolání k Nejvyššímu soudu. V celém soudním řízení byly procesní chyby, a tudíž ho mohu podat. I přesto, že jsem navrhoval předvolání dvou svědků, soud mé žádosti nevyhověl. Upřel tak mé právo na spravedlivé řízení,“ sdělil telefonicky Blesku Josef Rychtář.

Bývalá žena Rychtáře vypovídala loni v červenci o brutálním napadení, které zažila v srpnu 2012. Rychtář prý přišel domů do Říčan opilý a chtěl po Darině pusu a další intimní věci. Odmítla ho. „V tom mu zavolala Iveta a on před ní o mně mluvil velmi hanlivě. Ohradila jsem se proti němu, ať o mně takhle nemluví, a on mi dal facku. Tu jsem mu vrátila, a to jsem neměla dělat. Tím se spustila sprcha ran a pěstí do hlavy. Začala mi téct krev, ale on nepřestával. Škrtil mě a tlačil mě do koupelny,“ šokovala u soudu Darina Nová.

Fotogalerie
11 fotografií