K dnešnímu soudu se měl dostavit jak obžalovaný Josef Rychtář, tak jeho exmanželka Darina Nová, která na něj podala trestní oznámení za brutální fyzické napadení ze srpna 2012. Tehdy ji dle jejích slov Rychtář zmlátil tak, že z ní stříkala krev. Už loni za to dostal Rychtář podmínku na deset měsíců s odkladem na jeden rok, ale proti té se na místě odvolal.

K soudu ale dnes nepřišel ani jeden z nich, a tak si nový trest vyslechli pouze jejich právníci. Státní zástupce Dariny Nové navrhoval pro Rychtáře trest v podobě veřejně prospěšných prací, to ale soudkyně zamítla. Rychtářův obhájce celé líčení jako obvykle prospal.

Vzhledem k tomu, že k tomuto činu ublížení na zdraví připojila i další Rychtářův prohřešek, a sice trestný čin omezování domovní svobody, kdy bez dovolení násilně vnikl do domu Zdeňka Macury, soudkyně tresty sečetla a následně původní podmínku z deseti měsíců s odkladem na jeden rok zvýšila na osmnáct měsíců s odkladem na tři roky. I tentokrát se Rychtářův právník na místě proti tomuto rozsudku odvolal s tím, že své odůvodnění zašlou soudu do sedmi dnů, na což mají právo.

Fotogalerie
7 fotografií