Mnoho divadelních návštěvníků chodí do divadla v první řadě „na herce“, až v druhé na konkrétní hru. Herci, s nimiž se nový ředitel chystá rozloučit, byli zárukou, že na ně lidi přijdou. Jak to bude s novými tvářemi, které mají soubor činohry omladit?

Mezi herci, kteří mají do Národního podle serveru iDNES.cz přijít, jsou nepražští herci a zatím ne tak zvučná jména, talent ovšem mají, o čemž vypovídá i ověnčení mnoha cenami. O koho jde?

Patrik Děrgel (25)

Patrik Děrgel s Táňou Pauhofovou ve filmu Hořící keř
Autor: HBO

 

Patrik si zahrál v trilogii o Janu Palachovi Hořící keř (role koncipienta v advokátní kanceláři), hrál také v seriálu Sanitka 2, objevil se v Kriminálce Anděl nebo jako Vašek v nekonečné Ulici. V roce 2013 získal titul Talent roku.

S divadelním režisérem Špinarem se potkal ve Švandově divadle, kde pod jeho režií hrál Hamleta. Byl tak jedním z nejmladších herců, kteří kdy tuto roli dostali. Děrgel pochází z Bohumína, ale už několik let žije v Praze.

Tereza Vilišová (33)

Tereza Vilišová jako Anna Karenina
Autor: ND Brno

Stejně jako Děrgel prošla ostravskými scénami také Tereza Vilišová. Získala Cenu Thálie i Cenu Alfréda Radoka. Obě dostala za roli Amy ve hře Můj romantický příběh, který režíroval také Daniel Špinar. V brněnské Redutě hraje pro změnu roli Anny Kareniny, tu pod taktovkou Špinara hraje také v Divadle Na zábradlí.

Pavlína Štorková (34)

Pavlína Štorková
Autor: Česká televize


Rodačka z Kutné Hory hraje v Klicperově divadle v Hradci Králové ve hrách Figarova svatba, Richard III. nebo Jedlíci čokolády. Objevila se v populárním seriálu Čtvrtá hvězda nebo ve filmech Lidice nebo Mamas & Papas.