Mladík, který studuje sportovní management se podle Českého rozhlasu na špičkové úrovni věnuje freestylové jízdě na kole. „Ze sportovního hlediska je to super kluk. Měl hodně našlápnuto, ale už to asi skončilo,“ řekl David Chrapek, který na Karvinsku vybudoval park pro tento sport. „To byl stálý zástupce z Ostravy, který se účastnil veškerých závodů, byl na vysoké úrovni,“ dodal ještě.

Mladíkův talent ale zřejmě vyjde nazmar. Policisté ho krátce po útoku na zpěváka Michala Hrůzu zadrželi společně s jeho bratrancem, který se na činu také podílel. Oba putovali do vazby a  za vydírání a těžké ublížení na zdraví jim hrozí až 12 let vězení.

Video
Video se připravuje ...

Hrůza bojuje o život, kolegové zatím na sebe plivou špínu! Markéta Reinischová, Jaroslav Bouda

Stejně jako sousedé a známí útočníků si Chrapek dokáže sportovcovo agresivní chování jen těžko vysvětlit. Podle něj může za všechno alkohol.

Skutečnost, že mladík vrcholově sportoval a dobře tedy znal své fyzické možnosti, mu u soudu může značně přitížit. Do případu proto budou zapojeni soudní experti. „Byl přibrán znalec z oboru zdravotnictví odvětví soudního lékařství, který by měl blíže charakterizovat zranění poškozeného, objasnit mechanismus vzniku těch zranění, jejich závažnost a prognózu zdravotního vývoje poškozeného,“ upřesnil státní zástupce Vít Legerský.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Hrůza po rvačce bojuje o život! Těžké poškození mozku! Markéta Reinischová