V seriálu Ordinace v růžové zahradě Adamovská hraje doktorku, ale nechybělo málo a sama potřebovala lékařskou pomoc. Když jela tunelem pod Těšnověm, tzv. Husákovým tichem, začal se před ni tlačit autobus, který se potřeboval vymanit z odbočovacího pruhu. „Blokoval mi cestu a myslím, že mě i přimáčknul ke zdi,“ vzpomíná herečka.

Řidič autobusu se ale brání. „Celý čas jsem blikal, že se chci přeřadit z odbočovacího pruhu do pravého. Bohužel mi ale nikdo nedal možnost...,“ popisuje řidič autobusu řidičskou bezohlednost.

Video
Video se připravuje ...

Jak to jedeš, ty krávo! Hádka Adamovské s autobusákem! Video od čtenáře, David Turek

Brzdy a urážky

Řidič po celou dobu jízdy nepřestává sprostě nadávat a urážet anonymní řidiče. Kolem něho troubí klaksony, přidává se taky. Jakmile se bus drsným manévrem vmáčkne, kam potřebuje, osobáky jej vybržďují!

Na semaforu jedno auto zastaví a z něj vystoupí řidička. Je jí Zlata Adamovská, která ťukáním na čelo řidičovi sděluje, co si o něm myslí. Rozzuřený řidič začne řvát. "Nejste normální! Dyť mě nikdo celou dobu...," kleje autobusák. "Ty vole! Mám toho dost," křičí a zuřivě zmáčkne klakson. "Jeď, krávo, ty vole," a opet se rozjede.

A na další křižovatce se k ní přidává ještě muž z černé audi, který ho předtím vybrzdil zcela evidentně a ještě mu ukázal prostředníček. „Je pravda, že jsem v tunelu udělal chybu, za kterou jsem se omluvil. Ale oni se mi mstili vybržďováním, a to na silnice nepatří,“ hájí se autobusák.

Očima herečky...

„Jela jsem v pravém jízdním pruhu. Řidič autobusu, který jel v levém, mě chtěl předjet a zařadit se do mého pruhu. Blokoval mi cestu a dokonce mě i přimáčknul ke zdi! Myslím, že by si ho měli vzít do parády, jestli je vůbec způsobilý dělat tuhle práci. Řidič z povolání by měl dělat podle mě testy, jak se chovat v extrémních situacích. Emoce mohou způsobovat chyby v řízení. Nedej bože, pokud jde o zlomyslné jednání. To už je extrém. Lidi by měli být duševně i fyzicky zdraví, pokud sedají za volant.“

...a očima řidiče

„I když jsem včas dal blinkr, nikdo mě do pravého pruhu nechtěl pustit. Když už jsem se tam vecpal, muž v černé audi mě záměrně vybrzdil. Jakmile jsem ho začal objíždět, zrychlil a s ním i řidička mazdy. Začala mě podjíždět a zběsile troubit. Proto jsem ji pustil a snažil se zařadit za ní. Když už jsem byl opět v pruhu, také šlápla na brzdu! Naštěstí jsem stihl reagovat. Poté zastavila, vystoupila a začala gestikulovat, i když měla zelenou. Na další křižovatce ona i muž vystoupili a přišli mi vynadat a opět zdržovali provoz. I když jsem se jim omlouval a vysvětloval situaci, nadávali mi. Přišlo mi, že se mezi sebou snad znají. Jezdím autobusem po celé Evropě, ale tohle se mi stane jedině v Praze...“

Adamovská: Jsem dobrá řidička!

„Myslím, že jsem dobrá řidička. Když můžu, tak pokud je to povolený, tak mám ráda svižnější jízdu. Ale protože jsem většinu času vozila ve svém autě děti, řekla bych, že jsem zodpovědný řidič,“ nechala se slyšet herečka.