Držitel čtyř sošek Michal David se přidal k protestu proti vyřazení kontroverzního rappera Řezníka. "Distancuju se od Slavíka, protože je to zprofanovaná anketa. Pořadatel podle mě ovlivňuje výsledky a to už není fair play," řekl deníku Aha! David.

Jeho texty jsou podle pořadatelů protiprávní

Rapper Řezník se přihlásil do soutěže Hvězda internetu, která byla jednou z kategorií Českého slavíka Mattoni a do níž hlasovali lidi po internetu. Řezník díky masivní podpoře své fanouškovské základny skončil na prvním místě. Pořadatelé ho ale navzdory drtivému vedení z ankety vyškrtli. Oficiálně kvůli tomu, že jeho tvorba je v rozporu s právním řádem ČR.

Rapper Řezník alias Marty, vlastním jménem Martin Pohl, mezi prvními na české scéně představil extrémní hudební žánr horrorcore, v jehož písních se rapuje o vraždách, znásilňování, drogách, satanismu, kanibalismu, etnicko-politických tématech. Jeho tvůrci se odvolávají na to, že vše je mírněno v nadsázce, parodii a ironii. V roce 2011 kvůli textům písní dokonce stanul před soudem, ten ho ale všech obvinění zprostil.

Video
Video se připravuje ...

Brutální rozhovor s rapperem Řezníkem! Je to maso! Jan Jedlička, Karolina Hošek