Vystoupení Ivety Bartošové na plese v rodném Frenštátu, jehož výtěžek dostanou oběti nedávného ničivého výbuchu panelového domu, provázel jeden malér za druhým. Když se dohodli s pořadateli na honoráři, začal si Rychtář diktovat další podmínky.

Za žádnou cenu nechtěl, aby Ivetu zachytili fotografové. Rychtář na Ivetu neustále dohlížel, zda jí nejsou v patách nějací novináři, protože to by jinak bylo porušení jeho pravidel. "Iveta zpívá pro lidi z Frenštátu, nikoli pro média," vykřikoval.

Ostřížím zrakem hlídal každého přítomného s fotoaparátem. Podle informací Blesku chtěl jednomu mladíkovi krátce před Ivetiným půlnočním vystoupením prohledat batoh, který měl dotyčný položený před sebou na zemi.

Fotografa Blesku dokonce popadl za kravatu a násilím ho, spolu s ochrankou a za velkého křiku, doslova vytáhl ven před frenštátský kulturní dům.

Nehoda

Co se dělo po Ivetině vystoupení, už je všem známé. Rozrušený Rychtář nasedl do svého nového passatu a spolu se zpěvačkou a dalšími třemi spolujezdci uháněl směrem k domovu. Svou zběsilou jízdu však nepřizpůsobil stavu namrzlé vozovky, v levotočivé zatáčce dostal smyk a vjel do příkopu.

I přes to, že Rychtář s Bartošovou skončili se středně vážnými zraněními v nemocnici, v sobotu dopoledne podepsali reverz a byli propuštěni domu.

Dechové zkoušky

"U řidiče byla provedena dechová zkouška, ale vzhledem k tomu, že při opakované zkoušce byl naměřen rozdíl více než 10%, byl nařízen odběr krve," řekl Blesku mluvčí policie Malcharczik, s tím, že se ale jednalo o naprosté minimum.

Video
Video se připravuje ...

Bartošová koncert vyhazov redakce Blesk

 

Fotogalerie
8 fotografií