Když Polívka ztratil nárok na svoji ochrannou značku Valašské království, byl to asi poslední varovný signál, že s hercem a jeho majetkem není něco v pořádku.

Jenže na Polívkově farmě v Olšanech u Brna nejspíš nestačili ani vystřízlivět, a přišla další rána. Soudce Martin Hejda z Krajského soudu v Brně poslal tento čtvrtek společnost Farma Bolka Polívky do úpadku. Stavební firma, která na farmě dělala rekonstrukce, nedostala zaplaceno všechno. Osm milionů jí Polívka stále dluží.

Teď už má Farmu na starosti insolvenční správce z Hradce Králové a Bolek Polívka s ní nesmí nijak nakládat.

Honoráře

Podle tiskové mluvčí Krajského soudu v Brně Miroslavy Sedláčkové se Polívkův úpadek netýká jeho honorářů. „Pokud by honorář šel přímo panu Polívkovi, tak se to toho konkurzu netýká,“ řekla Nedělnímu Blesku.

Vše se rozhodne 14. května, na kdy soudce Hejda svolal přezkumné jednání – schůzku všech, kterým Farma dluží peníze. Insolvenční správce tam předloží seznam pohledávek a věřitelé budou hlasovat o tom, jak úpadek Farmy Bolka Polívky vyřeší. Je docela možné, že bude celá – nebo po částech – na prodej.

Zájemci už prý v Olšanech několikrát byli...

Divadla z obliga

Polívkův manažer Ladislav Krapek k úpadku svého šéfa dodal, že se týká pouze farmy v Olšanech.

„Nijak nezasahuje do právních vztahů divadel v Brně a v Praze–Uhříněvsi, která nesou jméno pana Boleslava Polívky a jejichž provozovatelem je společnost Divadlo Bolka Polívky, spol. s r. o.,“ sdělil manažer Krapek Nedělnímu Blesku.

Fotogalerie
13 fotografií