„Hraju ve filmu starou bábu, co taky ale jiného. Byla to velice příjemná práce a na ten film se těším,“ komentuje herečka, kterou Menzel samozřejmě raději nezatížil velkou rolí.

Malá role taky role

„Je to malá rolička, ale pěkná,“ konstatuje Jirásková, která si Menzelův snímek Sukničkáři nazvala po svém. „Pro mě je to Don Juan,“ směje se.

„Natáčet s panem Menzelem je mi velkou ctí, stejně tak, jako se slovenským hercem Martinem Hubou. S ním to byl zážitek, už když jsme s Jiřkou Bohdalovou a Karlem Kachyňou točili v roce 1995 Fany,“ dodává ještě Jirásková.

Je spokojená i proto, že se možná po dlouhých třech letech konečně dostane na svou milovanou chalupu na Šumavě. „Ano, opravdu se po strašně dlouhé době chystám na chalupu. Z pověrčivosti raději říkám chystám, nikoli jedu, protože stát se může všechno,“ řekla Blesku herečka, které chalupu na celé roky zakázal zdravotní stav.

Šetří síly na chalupu

V roce 2009 totiž Jirásková prodělala hned několik operací najednou a od té doby postel ve svém pražském bytě střídala s nemocničním lůžkem VFN na Karlově náměstí. A co čert nechtěl, v nemocnici trávila především parné letní dny.

„Tohle léto je mi ale opravdu konečně fajn. Prostě to jde. Mohlo by to být lepší, ale jsem spokojená, nestěžuju si,“ svěřuje se Jirásková, která ve vedrech raději nevycházela z bytu. „To aby se mi neudělalo zle a zase bych nemohla na Šumavu,“ vysvětlila herečka.

Fotogalerie
4 fotografie