„Jsme již prostě ve věku, kdy je potřeba vzít jako realitu, že nějaký ten náhradní díl se musí občas vyměnit,“ píše dál v dopise Klaus. Neodkladné pracovní povinnosti nedovolily prezidentovi  přijít za režisérem s kyticí růží a lilií osobně. Pověřil tedy svého tiskové mluvčího Radima Ochvata.

K Jakubiskovi jinak přísný přednosta IKEM Jan Pirk nikoho než manželku Deanu nepouští, ale tentokrát udělal výjimku. Ochvat předal Jakubiskovi dopis i květiny od hlavy státu osobně přímo v nemocničním pokoji. „Pan Jakubisko měl viditelně dobrou náladu. Je vidět, že už po náročné operaci nabírá sdíly,“ řekl Blesku Ochvat.

Jakubisko už se vrací k práci

Rekonvalescence režiséra Juraje Jakubiska, který v pátek podstoupil transplantaci srdce, jde opravdu rychle kupředu. Jan Pirk, který operaci provedl, už Jakubiska vyhnal z postele. Režisér musel začít chodit po pokoji. Rodina je z toho nadšená.

„Jsem šťastná, protože mě včera Juraj při návštěvě vítal už usazený v křesle. Je to zázrak,“ pochlubila se režisérova žena Deana Jakubisková Horváthová (54). „Chce, abych mu do nemocnice přinesla diář a tužku, vrací se ke své práci. Nemůže bez ní být,“ dodala Deana s úsměvem. Ta se už nemůže dočkat, až bude mít manžela zdravého zpátky z nemocnice doma.

Jakubisko měl problémy se srdcem poslední dva roky, ale navzdory tomu stále hodně pracoval. Už má za sebou přípravné práce na velkofilm Slovanská epopej.

Fotogalerie
6 fotografií