Ze své pozice se má Černý pakovat ještě před červencovým startem olympiády v Londýně.

„Vaz mu zlomilo hlavně to, že nezatípnul nákladný projekt olympijského studia, které bude mít Česká televize přímo v dějišti Her,“ tvrdí zdroj Blesku.

Dvořák, jenž nastoupil do funkce ředitele televize na podzim, prý není spokojený s tím, jak Černý sportovní redakci řídí, respektive neřídí. Zároveň si Dvořák dobře uvědomuje pochybnou pověst pořadu Na slovíčko, v němž Černý velmi často tragikomickým způsobem zpovídá hosty. „Dvořákovi vadí, že diváci si z pořadu dělají legraci a že Černý působí trapně a neprofesionálně. Legraci z něho mají nejen samotní hosté, ale nešťastní jsou i jeho kolegové , jimž dělá ostudu,“ popisuje situaci zdroj Blesku.

Černému, který má v zákulisí přezdívku Brepta a který proslul otázkou „Co vy na to?“, také přitížila nedávná kauza Kopačky. Televizi hrozí pokuta za to, že moderátor Pavel Čapek o poločasové přestávce zápasu Schalke–Plzeň moc dlouho propagoval kopačky značky Adidas se zařízením miCoach. „Dvořákovi vadí, že je Černý nesvéprávný, dělá si co chce a pěstuje kamarádšofty,“ dodává zdroj Blesku.

Černý zůstane, tvrdí televize

ČT však zatím tvrdí, že se Černý v televizi udrží. "Otakar Černý zůstává nadále šéfredaktorem sportovní redakce České televize. Zejména v době, kdy Česká televize přináší divákům tři mimořádné sportovní události v rozsahu a kvalitě, na níž jsou u ČT zvyklí, považuje vedení televize jeho práci a přínos pro ČT za zcela zásadní," vydala ČT v pondělí oficiální prohlášení. Tak uvidíme...

Fotogalerie
4 fotografie

Výroky Černého, kterými se ztrapnil

Černý: „Celá Barcelona byla polepená nápisy Bon Nadal. Nezávidíte Nadalovi takovou slávu?“
Radek Štěpánek:
„To vás musím, pane Černý, opravit. Bon Nadal znamená v katalánštině Veselé Vánoce.“

Černý: „Za celou svou kariéru jsem nenatočil jediný materiál z plavání. Takže to bude možná veselohra.“ (na úvod pořadu Na slovíčko s reprezentanty v plavání)
Černý: „Vy plavete volný způsob. Můžete říct, co je to volný způsob?“
Martin Verner (plavec): „To znamená, že můžete plavat jakýmkoli stylem. A většinou se plave kraulem, protože ten je nejrychlejší.“
Černý: „To jsem si všiml, že prsa málokdy... Jano, vy jste dálková plavkyně. A to nevím už vůbec nic...“

Černý: „O formě Kvitové se moc neví. Byla v Turecku na dovolené...“ (před utkáním Fed Cupu poté, co se Kvitová vrátila z dvoutýdenního soustředění, kde polykala dvoufázové tréninkové dávky)