„Mám výhodu, že netrpím klaustrofobií,“ vysvětlil Bartoška. První čtvrthodinu představení musí být herec přiklopený. „Jediné, čeho se bojím, je, abych neusnul, protože ta rakev je pohodlně vypolstrována,“ přiznal Blesku se smíchem.

Bartoška se na divadelních prknech objevuje zřídkakdy. Prý nenašel divadlo, ve kterém by chtěl hrát. Navíc by to ani nestíhal. „Stálé angažmá je pro mne nemyslitelné. Když jsem o něm přemýšlel, rozhlížel jsem se po souborech, ale žádný mě jako diváka neoslovoval,“ vzpomíná Bartoška na dobu, kdy opustil Divadlo Na zábradlí. Od té doby je na volné noze. „Teď jsem navíc povinnostmi kolem karlovarského festivalu časově limitován,“ říká prezident jedné z nejvýznamnějších kulturních událostí u nás.

Ve své nové divadelní roli má Bartoška i úlevu pro svou největší neřest, kouření. „Ale nebyla to moje podmínka. Vlastně na jevišti kouřím málokdy. Cigaretám se snažím vyhnout i před kamerou. Záběry se točí na několikrát a člověk si pak musí hlídat, aby měl cigáro pořád stejně dlouhé, což je zbytečná starost navíc,“ řekl Blesku Bartoška.

Fotogalerie
3 fotografie