Říct sbohem Hubačovi, který 27. září podlehl rakovině, přišla do Velké obřadní síně ve Strašnickém krematoriu v Praze spousta známých tváří. Mezi nimi byl i jeho dlouholetý kamarád, kameraman Miroslav Ondříček (77). Ten přišel o holi, protože je kvůli nedávné operaci ochrnutý na pravou nohu.

Ondříček na místo posledního rozloučení dorazil už od 45 minut dříve. Blesk.cz se svěřil, že má problémy s nohou, protože byl na osmihodinové operaci, kvůli čemuž mu končetina ochrnula. Na pohřeb proto dorazil s hůlkou. Prý se tam statečně odvezl autem sám. "S Jirkou jsme byli dlouholetí kamarádi. Nikdy jsme spolu bohužel netočili. S ním odešel i kousek mě," svěřil se.

Jako druhý dorazil Radek Brzobohatý. Pak už začali pomalu chodit všichni ostatní - režiséři Filip Renč a František Filip, herečky Jana Štěpánková se synem, Jiřina Bohdalová s dcerou Simonou Stašovou, Jiřina Jirásková, Zlata Adamovská, Gabriela Vránová, hlasatelka Kamila Moučková, zpěvačka Jitka Zelenková, vdova po nedávno zesnulém textaři Pavlu Vrbovi Marie, Pavel Zedníček, scénárista Gustav Oplustil, Teodor Pištěk, Dagmar Havlová, Jiří Adamec, který přinesl velkou kytici, a Deana Horváthová Jakubisková. Samozřejmě nemohl chybět ani Jaromír Hanzlík, hvězda Hubačova seriálu Sanitka 1.

S Bartoškou lomcovaly emoce

V sále bylo už před čtrnáctou hodinou plno. Tolik lidí přišlo říct poslední sbohem slavnému scénáristovi. Na poslední cestě Hubačovi hrála ústřední píseň ze Sanitky. Smuteční řeč pronesl Jiří Bartoška a dlouho mluvil i kněz. Herec se na konci velmi osobního a překrásného proslovu poklonil směrem k rakvi, čímž vyjádřil scénáristovi velkou úctu. Během řeči jen stěží ovládal emoce, které s ním lomcovaly. Dával si hodně záležet, aby se mu nezadrhnul hlas.

Herci ze Sanitky 1 byli v síni úplně vzadu a stáli. Stejně jako Dagmar Havlová se na sebe snažili neupozorňovat. Režiséři Jiří Adamec a Filip Renč stáli jako poslední za všemi ostatními.

Smuteční věnce dorazily od rodiny, Divadla na Vinohradech, Herecké asociace a Jakubiskových. Se zpozděním byl přinesen i věnec od Havlových. Štapánková se synem obřadní síň opustila předčasně.

Fotogalerie
47 fotografií