Na to, že oblíbený malíř dívku vůbec neznal, se k ní choval dost důvěrně. Při polibcích podrobně zkoumal rukama její pozadí i popředí a vůbec se k neznámé tmavovlasé ženě hodně tulil.

„Přiznávám se, přehnal jsem to s alkoholem, prostě jsem se prdnul. Byl jsem na Žofíně na oslavě narozenin našeho velvyslance ve Vídni Jana Koukala a dost toho vypil,“ řekl Kodet na vysvětlenou Blesku.

Když se už údajně chystal odejít domů, potkal neznámou krásku a šel ji vyprovodit na taxík, aby ji náhodou v noční metropoli někdo nepřepadl. „Nevím, kde se vzala. Byla to asi víla, která se vedle ostrova vynořila z vody. Připletla se mi do cesty,“ líčil Kodet romanticky svůj poklesek.

Fotogalerie
5 fotografií

 

Cestou prý tančili a navzájem se poznávali. „Já mám všechny ženy rád,“ připustil sebekriticky Kristian, který má motiv objetí dvou těl i na většině svých obrazů. Svým přiznáním se tedy opravdu trefi l do černého.

Na líbačky a objetí s neznámými ženami si milovník dobrého vína a kvalitních destilátů zřejmě potrpí. Už v roce 2006 ho Blesk načapal na zahrádce jednoho podniku v pražské Rytířské ulici. Ani tenkrát ale malíř druhý den vůbec netušil, ke komu se tak měl, kdo byla mladá pohledná tmavovlasá neznámá, s níž se jen pár desítek metrů od svého domova líbal.

Kodetova tolerantní žena Jana, která s bouřlivákem prožila 36 let, musí mít už za ty roky kolem hlavy svatozář...