V pondělí dopoledne o tom definitivně rozhodl Vrchní soud v Praze, a potvrdil tak loňské rozhodnutí pražského městského soudu.

Kubišová ani Vondráčková se jednání neúčastnily. Přítomni byli pouze jejich zástupci. "Byli bychom velmi rádi, kdyby to tímto rozsudkem skončilo. Paní Kubišovou soudní spor vyčerpává psychicky i fyzicky. Obávám se ale, že z žalující strany to konec nebude," řekl Blesk.cz ihned po vynesení rozsudku zástupce Marty Kubišové JUDr. Daniel Srnec.

Vondráčková zaplatí i soudní výlohy

"Je to nespravedlivé. A na rozdíl od rozhodnutí městského soudu i absurdní. Po poradě s klienty podáme dovolání k Nejvyššímu soudu," řekla zástupkyně žalobce Jana Gavlasová. Rozhodnutí městského soudu z loňského roku znělo také ve prospěch Kubišové. Byla jí však přiřknuta povinnost zaplatit veškeré soudní výlohy, které činí asi 160.000 korun.

Proti tomu se odvolal zástupce Kubišové Srnec. Vrchní soud tak krom toho, že potvrdil rozsudek loňský, navíc určil, že soudní výlohy zaplatí strana žalující, tedy Helena Vondráčková a Martin Michal.

Pomohl dopis osobností?

Spor zpěvaček vyvolal v minulých dnech značný mediální zájem poté, co se na stranu Kubišové postavila česká elita. Bývalý prezident Václav Havel, někdejší předseda úřednické vlády Jan Fischer, olympijská vítězka Věra Čáslavská a herci či hudebníci vyzvali v dopise Vondráčkovou, aby další pře se svou kolegyní zvážila.

Populární zpěvačka však zareagovala tím, že se Kubišová měla slušně chovat. Kubišová od počátku odpovědnost za zrušené turné odmítala s tím, že smlouvu na koncertování nepodepsala. Stejně tak ji nepodepsal ani třetí člen skupiny Václav Neckář.

Michal s Vondráčkovou však trvali na tom, že smlouvu všichni uzavřeli ústně. Jejich žalobu prvoinstanční soud loni v listopadu zamítl. Uvedl, že se jim uzavření smlouvy nepodařilo prokázat.

Turné Golden Kids se mělo uskutečnit předloni ke 40. výročí tria, zpěváci se ale nakonec nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava turné chaotická. Michal se nakonec rozhodl turné nahradit samostatnými koncerty Vondráčkové s hosty.