22:24 - Přímý přenos vyhlašování Českého slavíka 2009 je u konce. S tím se loučí i náš online. Již zítra se můžete těšit na žhavé drby ze zákulisí i afterparty a samozřejmě na módní policii s Františkou. Děkujeme za pozornost a krásný zbytek večera...

22:19 - O závěrečnou píseň se postará Tereza Černochová v klavírním doprovodu Ondřeje Brzobohatého.

22:18 - Žádnou skopičárnu Mistr tentokrát neudělal. Přistání dnešního přímého letu snad bude tedy nakonec hladké.

22:17 - Na Gottovu děkovnou řeč čeká celá opera...

22:16 - Karel Gott získal cenu Absolutní slavík 2009. Převzal ji z rukougenerálního ředitele TV Nova Petra Dvořáka.

22:14 - Večer se pomalu uzavírá. Na jevišti vystoupila taneční skupina, která vzdala hold Michaelu Jacksonovi a Waldemaru Matuškovi.

22:10 - Českou slavicí pro rok 2009 se stala překvapivě Lucie Bílá.

22:06 - Lucka poslala pozdravení a sílu Anně K., která onemocněla rakovinou.

22:04 - 2. místo obsadila Lucie Vondráčková. Cenu jí předává operní pěvkyně Andrea Kalivodová, která její jméno vyzpívala.

22:01 - Na 3. místě v kategorii zpěvačka se umístila Ewa Farna.

21:55 - Ondřeje Hejmu na jevišti střídá Ewa Farna s extravagantními šaty a písní Toužím.

21:52 - Objevem roku se stal Martin Chodúr, finalista soutěže SuperStar. Cenu za Martina přebírá Ondřej Hejma.

Fotogalerie
17 fotografií

21:48 - Před tím bude ale ještě vyhlášena nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls. Stala se jí Láska umí víc Lucie Vondráčkové. Lucka nemohla dosáhnout na mikrofon, a to protože si nevzala boty na podpatku. Ty ale Lucka kvůli prodělané operaci nosit nesmí.

21:46 - Reklamní pauzu využila Lucie Bílá k protáhnutí - po přestávce totiž přijde 'její' kategorie zpěvaček. Jak to dopadne letos Prohodila pár slov s Michalem Horáčkem... To Marta Jandová se chlubí fotografům svým skokanem.

21:38 - To už ovšem na pódium přijela kapela Nightwork s písní Globální oteplování.

21:37 - Následuje kategorie Oběť roku - cenu získali poslanci a zákonodárci, kteří si snížili platy o celá 4 procenta.

21:36 - Právě nyní bylo ukončeno hlasování pro Objev roku.

21:31 - Na scénu nastoupil Xindl X s písní Anděl.

21:29 - Skokankou roku se stala rockerka a porotkyně SuperStar Marta Jandová.

21:27 - Karel Gott přichází vyhlásit Skokanku roku. Ještě před vyhlášením předvedl neuvěřitelný beatbox.

21:25 - Slavíkem bez hranic se stala kapela No Name. Cenu převzala Dara Rolins.

21:20 - "Mám skvělou zprávu pro milovníky bílých ponožek. Pořád se nosí!" prohlásil fotograf.

21:19 - Po reklamě jsme zpět ve Státní opeře. Kategorii Slavíci bez hranic přišel vyhlásit fotograf Robert Vano.

21:07 - Píseň bezvětří zpívá Aneta Langerová. Lucka Bílá s Ewou Farnou se v červených plyšových sedadlech pohupují do rytmu.

Fotogalerie
17 fotografií

21:02 - První místo vyhlašují Jiří Pavlica. Vítězem se stal Kabát, který v září zahrál před šedesátitisícovým publikem v Praze na Vypichu.

20:59 - Druhé místo získává skupina Chinaski. Z kapely se dostavili ovšem jen tři členové. Zbytek souboru vystupuje v tomto okamžiku v Bratislavě na slovenském Slávikovi.

20:57 - 3. místo v kategorii hudební skupina obsadil Divokej Bill, kteří na jeviště přišli všichni v černém. "Fandíme Kabátům a Vypich byl pecka," vzkázali do publika svým stařším kolegům.

20:52 - Přiškrceným unisonem a písní Slavíci z Madridu poděkovali za ocenění.

20:51 - Na řadu přichází kategorie skupin. V tříčtvrtečním kabátu přichází Skokana roku vyhlásit lídr kapely Kabát Pepa Vojtek. Cenu získává skupina Nightwork.

20:47 - Gotta na jevišti vystřídala ve zlatavém kosmickém modelu Dara Rolins, která více než zpěvem poutala přítomné svým výstřihem.

20:46 - "Možná že to byla ukvapená myšlenka. Nechám to na vás, kdyby náhodou nějaký zpěvák nad 70 let dostal výjimku," šokoval všechny přítomné Gott.

20:44 - "Prosím pořadatele soutěže, aby pro příští rok vyřadili zpěváky nad 70 let. Doufám že mě chápete. Děkuji vám za 35 krásný slavičích let," uzavřel Gott a za to se mu dostalo ovace vestoje.

20:43 - "Mám obrovskou radost. To jsem si nemohl ani ve snu představit," naráží Gott na vtipný spot, který čeřil televizní éter již několik dní.

20:41 - Českým slavíkem pro rok 2009 se stal Karel Gott. To snad nikdo ani nečekal!

20:37 - Na 2. místě se umístil Petr Kolář. Cenu za něj přichází převzít jeho těhotná manželka Zuzana Krištofová.

20:36 - A je tu vyhlášení 3. místa v kategorii zpěvák. Toto místo obsadil Daniel Landa, který na přenosu chybí - odjel totiž na dovolenou.

20:34 - Lucie Bílá již sedí v publiku. Má místo v první řadě, doprovází ji její syn Filip ve své nové image - s vyžehlenými vlasy. Zatímco se Lucka baví s Ewou Farnou, Filípek drží mámu za ruku.

20:23 - Fotografové využili pauzu k vyfocení prvního oceněného, Vojty Dyka. Jeho kolegové ze skupiny Nightwork z toho mají náramnou 'bžundu'.

20:27 - První reklamní blok hostům v sále Státní opery vyplní nabídka improvizovaného Duty free shopu, neboli bezcelní prodej.

20:22 - Na scénu na pojízdném pódiu přijela Kapela Hrůzy Michala Hrůzy.

20.21 - Vojtěch Dyk nemůže promluvit. V puse má totiž bonbon, který na začátku večera rozdával palubní personál. Moderátor večera a kapitán letadla Ondřej Brzobohatý však bleskurychle přiskočil a nechal si bonbon vyplivnout do vlastních dlaní. Za to sklízí aplaus publika.

20:20 - Lucie Bílá vyhlašuje Skokana roku v kategorii zpěvák. Stal se jím  Vojtěch Dyk.

20:18 - Co prosím? Lze vyčíst z pohledů přítomných hostů. Soutěž, která je zaměřená na pěvecké výkony, právě obohatila nová kategorie, a sice oběd roku. Vyhrál ji překvapivě španělský ptáček s rýží.

20:15 - Právě nyní bylo spuštěno esemeskové hlasování pro kategorii Objev roku. Nominovaní jsou: David Deyl, skupina Charlie Straight a již zmíněný Martin Chodúr.

20:13 - O první pěvecké číslo se postarala Lucie Bílá. Všichni dnes večer budou zpívat naživo. Lucka večer započala říznou coververzí písně You shook me all night long australské kapely AC/DC.

20:09 - A je to tady! Slavnostní večer právě začal. O úvod se postaralo 'palubní' hlášení. Letušky na pódiu provádějí instruktáž, včetně pantomimického představení sponzorů.

20:07 - Už dlouho před přenosem bylo jasné, že určitě nepřijde Martin Chodúr, který je nominovaný na objev roku. Produkce soutěže SuperStar mu účast nedovolila. A to ani přesto, že Martin je horkým kandidátem na vítěze v této kategorii.

20:04 - Většina hostů je už v sálu a netrpělivě očekávají na zahájení slavnostního večera. Velký otazník visí nad účastí Ivety Bartošové, která na generálce odpoledne nebyla.

19:52 - Právě dorazil Karel Gott s manželkou Ivanou. Dvojice je nádherně sladěná do barvy šampaň. Ivanka má v tomto odstínu celou róbu, Mistr doplňky.

19:43 - Do Státní opery přišel také premiér Jan Fischer s manželkou Danou a synem.

19:37 - V předsálí postává v laškovně pruhovaném saku a bílých kalhotách zpěvák a fotograf Peter Nagy. Fotoaparátům ochotně pózuje.

19:34 - Hlavní hvězdy večera vyčkávají s příchodem zřejmě na poslední chvíli. Netrpělivě je vyhlížejí jak fotografové, tak již přítomní návštěvníci.

19:20 - Mezi prvními známými tvářemi, kteří se v Opeře ukázali, byl rocker Pepa Vojtek se svou přítelkyní Jovankou, která překvapila tmavým přelivem. Z křehké blondýnky se stala bruneta.

19:05 - Brány Stání opery se otevřely úderem 19. hodiny. Hosté proudí zatím pozvolna.

Fotogalerie
17 fotografií


Blesk se zúčastnil odpolední generální zkoušky před předáváním cen. Většina účinkujících dorazila už ve večerním, aby vyzkoušeli nástupy na pódium. Chybělo jim jen líčení. Moderátor večera Ondřej Brzobohatý (29) si zažertoval na úkor přítomné Lucie Bílé (43) a vyhlásil jako zpěvačku roku Ivetu Bartošovou (43), pro kterou byla v sále připraveny tři místa. Organizátoři totiž původně počítali s tím, že dorazí se synem Arturem (12) i manželem Jiřím Pomeje (44).