Gott ovšem nežádá hospodyni na plný úvazek, ale jen na pár hodin týdně. „Ano, jde o konkrétní dobu a dny. Klient ovšem požaduje aktivní znalost anglického jazyka. Na vysokoškolské vzdělání neklade důraz,“ pokračovala zaměstnankyně. Proč ale Slavík hledá pomocnici v domácnosti v Praze 3, když žije v Praze 5? „To nehraje roli. Je jedno, kde je žádost podána,“ vysvětlila ještě paní z úřadu.

Fotogalerie
7 fotografií

Slavík byl na hospodyni zvyklý už z dob, kdy ještě žili jeho rodiče. Věrná paní Jandová od svého »Karlíčka« odešla po 39 letech služeb před rokem a Karel jí dodnes platí měsíční rentu. „Chtěla jsem se konečně věnovat své rodině a vnoučátkům. Navíc, Karel mě už nepotřeboval,“ vysvětlila Blesku paní Jandová, za kterou měl už Gott dávno náhradu – tchyni Blanku. „Tchyně, babička a hospodyně v jednom je určitě to nejlepší,“ pochvaloval si také Karel.

Proč tedy Slavík hledá hospodyni? Jako úlevu pro svou tchyni? Anebo, že by manželka Ivana chtěla už jít zpátky do práce? Nabízí se i třetí varianta – že je Ivanka znovu těhotná.