Karla Gotta pořádně potrápil finanční úřad před pěti lety. „Můj účetní špatně zdanil mé zahraniční příjmy, a tak tam vznikl jistý nedoplatek,“ přiznal tehdy Gott. Jistý nedoplatek ovšem čítal milionových hodnot. A tak se mistr musel pořádně ohánět, aby nedoplatek rychle splatil. Od té doby si pak na daňovém přiznání dává pořádně záležet.

To na Kateřinu Brožovou volal berňák její bývalý přítel Peter Kovarčík krátce poté, co se před třemi lety divoce rozcházeli. „Kateřině jsem poslal na účet jako dar osm milionů korun. A finanční úřad by jistě zajímalo, že tento dar zapomněla zdanit,“ svěřoval se médiím naštvaný Kovarčík. „Ten člověk mi nikdy takovou sumu nedal,“ oponovala Brožová. A tak nakonec Kovarčík nechal zveřejnit bakovní výpisy, na kterých skutečně milionovou sumu na účet blonďaté sexbomby posílá. A finanční úřad se pak na příjmy a výdaje herečky skutečně důkladně zaměřil.

Fotogalerie
4 fotografie

To Leoš Mareš, který si ročně vydělá kolem čtyřiceti milionů korun, si kvůli nižším daním před čtyřmi lety pořídil například terénní porsche za čtyři miliony, aby si snížil daňový základ. Pak si dokonce založil vlastní firmu Via Solitaire, přes kterou danil všechny své příjmy jako právnická osoba, která má mnohá daňová zvýhodnění. „Na daních tak ušetří i miliony korun ročně,“ vysvětlil Marešův fikaný krok jeden z daňových poradců.

Ale trable s daněmi mají i hvězdy v zámoří. Americký herec Wesley Snipes, který proslul rolí Bladea a také románkem se Simonou Krainovou, dokonce musel za daňové úniky na tři roky do vězení. Italský módní návrhář Valentino zase zvládl mezi lety 2001 až 2005 nezaplatit na daních téměř miliardu korun. Když mu částku posléze vyměřili, málem zbankrotoval.