Svůj slib už nedodržel. Zemřel jen několik hodin poté na totální selhání organismu.

Rozloučení s legendárním muzikantem proběhlo v pátek v kostele sv. Salvátora na Starém Městě, jen pár stovek metrů od domu, kde Káša bydlel.

298558:gallery:true:true

Fotogalerie
16 fotografií

Smutečnímu projevu faráře Svatopluka Karáska s úctou naslouchalo několik set posmutnělých rockerů. Mezi nimi i Kášovi spoluhráči Jiří Korn a Zdeněk Juračka z Rebels. "Kášovu smrt nikdo nečekal. Náhle mu selhaly úplně všechny orgány," svěřil Blesku kytarista Juračka. Zlomený byl i Korn, který hrál v Rebels od 60. let na baskytaru.

U katafalku se s tátou rozloučil syn David, slzela první manželka Hana i druhá žena Virginie s pětiletou dcerkou Aničkou.

Na zesnulého a společné plány, které se nikdy neuskutečnily, zavzpomínal jeho generační souputník Boris Hybner. Když na obrazovce běžel záznam Kášova excelentního bubenického sóla, vzlykal celý kostel. Poslední potlesk zněl několik minut.


Muzikant Karel Káša Jahn (†59) zemřel náhle na selhání životně důležitých orgánů 27. února dopoledne. Známý bubeník působil v posledních letech ve skupinách Rebels a Katapult, kde hrál za zesnulého kolegu Tolju Kohouta (†60).

V roce 1974 odešel Jahn do Švýcarska, kde se věnoval převážně jazzu a potom i vyučoval hru na bicí. Po roce 1990 žil střídavě v Čechách a ve Švýcarsku. Z prvního manželství měl syna Davida, který je také muzikant, a se švýcarskou přítelkyní pětiletou dceru Aničku.