Pouze jeden den po úmrtí Jiřího Šindeláře poskytl Olda Říha Blesku.cz exkluzivní rozhovor, v němž otevřeně promluvil o náhlém odchodu jeho parťáka. "Opuštěnej se necítím. Dědek tady s námi bude dál," říká statečně Oldřich Říha.

271114:gallery:true:true

Čtěte také:
Dědek Šindelář (+60): Udusil se!

Katapult končí: Dědek Šindelář musí na transplantaci plic!

Říha se Šindelářem společně prožili více než půlku života. "Vždyť my jsme s znali od roku 1965," vzpomíná Říha. O deset let později, v roce 1975 vznikl přejmenováním kapely Mahagon, legendární Katapult.

Fotogalerie
2 fotografie

Jiří Šindelář trpěl chronickou plicní nedostatečností. "Do nemocnice nikdo nemohl. Dědek nesměl být vystaven jakékoli infekci," popisuje závěr Dědkova život Říha. "On, který nikdy nebyl nemocný, dostal rýmu v tu nejnevhodnější dobu." Poslední měsíc byl Šindelář v umělém spánku. "Nikdo k němu nemohl," posmutněl Říha. "Dědek v mém srdci nikdy nezemře," dodal.

Olda Říha ještě popsal jejich poslední setkání. "Seděli jsme v baru po koncertu ve Futuru. Dali jsme si pár panáků a říkali, že všechno bude v pořádku. Několik dnů nato odešel Dědek do nemocnice na tzv. pravidelnou údržbu a už se nevrátil."