Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrhlá bestie se stala postrachem Prahy 5

Policie
Policie  (Autor: red)
Autor: Vlastimil Staňa - 
16. září 2008
22:00

Za necelé dvě hodiny byly minulý čtvrtek ve Stodůlkách v Praze 5 přepadeny na zastávce MHD tři ženy.

Dvěma (26 a 37) se podařilo před mužem s pistolí utéct, třetí dívku (25) muž dostihl asi 100 metrů od zastávky a brutálně jí znásilnil. Není ale zatím zřejmé, že dívku znásilnil jeden a ten samý útočník.

První útok ve Stodůlkách zažila minulý čtvrtek ve 20.50 hodin mladá žena (26). "Po krátké hádce dívka utekla domů. Chvíli poté na služebně policie přepadení nahlásila," sdělil nám nejmenovaný zdroj.

V době, kdy s dívkou policie sepisovala protokol, kolem 21.45, na stejném místě násilník s pistolí přepadl ženu (37) venčící psa. Zachránila se zběsilým útěkem. Incident oznamila telefonem ve 22.00 hodin.

"Zhruba půl hodiny poté muž přepadl opět na tom samém místě pětadvacetiletou dívku. Ta už ale bohužel tolik štěstí neměla. Necelých 100 metrů od zastávky jí útočník brutálně znásilnil," popsal událost zdroj Blesku.

"Mohu jen potvrdit, že kriminalisté z Prahy 5 vyšetřují dva případy obtěžování. Třetí mladá žena byla znásilněna v parku. Není ale potvrzeno, že se jedná o stejného muže, který předtím obtěžoval dvě ženy," řekla v úterý Blesku policejní mluvčí Iva Knolová.

"Bližší podrobnosti ale zatím nebudeme zvěřejňovat. Případy vyšetřujeme," dodala mluvčí.

Pokud byste měli jakékoliv informace o incidentech, volejte linku 158.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání