Madonna rozhodně nepatří mezi skromné zpěvačky. Berlínský deník Berliner Morgenpost před koncertem zjistil, že padesátiletá celebrita si může na turné vybírat z 3500 kostýmů. Neustále s sebou vozí 35 kufrů a její koncertování doprovází 18 kamionů.

Popová diva s tělem mladice nenechává - co se týče vzhledu - nic náhodě. Sama prý sestavila seznam všech nezbytností, které je třeba sbalit na cesty. Vzala si s sebou mimo jiné 200 šminek, 120 pudřenek, 100 punčochových kalhot s historickým vzorem, 100 párů nákolenic, dvě cestovní trampolíny a deset velkých kufrů s léky.

Po dobu turné, které ukončí 18. prosince v brazilském Sao Paulu, by si však měla vystačit jen se čtyřmi rtěnkami značky Yves Saint Laurent a třemi pinzetami. Kromě toho bylo na turné vysláno 69 kytar, z nichž deset je určeno jen pro samotnou zpěvačku, ale také čtyři ledničky na mražené potraviny.

Madonna a životní prostředí

Britský deník Daily Mail kritizoval, že zpěvačka zejména kvůli cestování soukromým letadlem vyprodukuje během turné Sticky and Sweet přes 1600 tun oxidu uhličitého (CO2), který patří mezi příčiny globálních změn klimatu. Stejné množství CO2 vytvoří podle Daily Mail 160 průměrných Britů za rok. Na loňském koncertu Live Earth přitom Madonna prohlašovala, že se chce chovat zodpovědně k životnímu prostředí, a k témuž vyzývala své posluchače.

Kolik lidí zpěvačce slouží

Zázemí Američance s italskými kořeny vytváří servisní tým čítající 250 lidí z 20 zemí, mimo jiné chiropraktik, osobní trenér, masérka, 12 švadlen a desítky odborníků na design a módu.