Před lety Pepu odloudila Sabině Laurinové, teď jí ho odvedla nejlepší kamarádka, tanečnice Jovana Skrčenská. Sama Libuška připouští: Ano, byly to boží mlýny, já na ně věřím.

Vzpomínám si, že jsem s Pepou i s vámi mluvila, když jste spolu chodili. Vypadali jste šťastně.

"Taky jsem si myslela, že budoucnost bude delší, než byla, a mrzí mě to. Byla to pro mě rána z čistého nebe, nebyl to dlouhodobý problém, žádné hádky. S příchodem dítěte se to začalo měnit. Přišel a řekl, že má problém, že už mě nemiluje tak, jak by potřeboval. Je to pro mě nepřijatelné a nepochopitelné, ale chlapi přemýšlí jinak. Prosit ho, aby zůstal, to rozhodně není můj případ, mám svoji hrdost."

Fotogalerie
3 fotografie

Kdy se to začalo hroutit?

"Už je to nějaký pátek. Malému byly čtyři měsíce. Nechtěla jsem tomu uvěřit, byla jsem překvapená. Samozřejmě jsem cítila, že se něco děje, že nechodí rád domů, tak jako chodíval dřív. Myslela jsem, že to přejde. Pak přišel, že miluje někoho jiného. Šok."

Rozvod je údajně vedle úmrtí blízkého člověka to nejhorší, co může člověka potkat.

"Je. Protože se vám tam střídají pocity - láska, nenávist. V tom zoufalství se emoce strašně střídají a u mě se city nezměnily. Vždycky to má jednodušší ten, kdo odchází, kdo už nic necítí nebo necítí tolik jako ten, který je ještě zamilovaný. Jen on sám ví, proč takhle spálil mosty. Myslím, že jsem nic špatného neudělala. Přišel s tím, že miluje Jovku. Byl to osud, měli jsme se rozejít, tak se to stalo."

Myslíte, že věci jsou předem dané?

"Myslím, že se tyto věci dějí proto, že mám asi dojít někam jinam, něco pochopit, být s někým jiným. A Pepa na téhle cestě musel být, abych měla krásné zdravé dítě. Ale ty nervy jsou strašný, člověk si v určitých chvilkách říká: Sakra, proč to muselo potkat mě? Je to ve vlnách, jednou mám pocit, že už je fajn, jindy mě to semele. Nejde to odstřihnout, pořád s tím bojuju. Máme spolu dítě, musíme se bavit a potkávat, nejlépe ve slušnosti a v zájmu toho malého."

Kdysi jste říkala, že se s Pepou vůbec nehádáte.

"Ne, nehádali jsme se, začali jsme se dohadovat, až když jsme se začali rozcházet. Nehádáme se ani teď, když už je všechno za námi a čeká se jen na rozvodové stání. Právě bychom oslavili dva roky manželství a předtím jsme spolu byli taky dva roky. Snad Pepa nezvládl, že se narodilo dítě. Nebo že jsem v těhotenství vypadala, jak jsem vypadala, nevím."

A jak jste vypadala v těhotenství?

"Ztloustla jsem o nějakých osmadvacet kilo. Nejhorší bylo shodit těch posledních sedm a k tomu mi asi pomohl ten Pepa (směje se). Teď hlavně musím začít pracovat, práci potřebuju, obzvlášť v tomhle období, kdy se mi staly všechny ty věci, práce je nejlepší lék."

Na jevišti se potkáte s nejlepší kamarádkou Jovanou, která vám odloudila manžela...

"Pro mě je to tancování tak silné, tak ho mám ráda a dlouho ho dělám, že si ho nedám sebrat něčím takovým. To je jejich boj, ne můj. Prostě si jdu udělat svoji práci, kterou miluju, a Jovku budu muset potkávat. Pár představení člověk nebude ve své kůži, ale čas to vyléčí."

Nepřipomínají vám lidé, že i vy jste před lety Pepu odloudila Sabině Laurinové?

"Samozřejmě, ale nemyslím, že je to stejné. Ano, taky odcházel od malého dítěte. Dneska už vím, jaké ty pocity jsou, když od vás odchází člověk, kterého máte ráda. Je to strašný. Ale není to stejně v tom, za kým ten člověk odchází. Mě Sába neznala osobně vůbec, ani já ji. Ale co se týče Jovky, byly jsme spolu šest let jako sestry, věděla o mně všechno. Ona je pro mne větším zklamáním než Pepa."

Kdyby za vámi bývala přišla s nějakým vysvětlením, bylo by to pro vás lepší?

"Myslím, že ano. Jsem člověk, který má raději pravdu než lež nebo nějaké okliky. Určitě bych to vzala líp, než když mlčela a tvářila se, že nic neudělala. První, za kým měla přijít, jsem měla být já. Zasloužila bych si vysvětlení, které doteď nepřišlo, a teď už o něj nestojím. Celá její rodina mě považovala za svoji druhou dceru. Nechápu, že mě dokázali takhle odstřihnout. Je to pro mě obrovské zklamání. Dneska už si málokoho pustím k tělu tak, jako jsem si připustila ji."

Ale jste věřící, že. Věřící by měli umět odpouštět...

"No, časem možná... Třeba přijde čas, kdy jí ještě poděkuju (směje se). Třeba si řeknu: Ježíšmarjá, tehdy to bylo úplně špatně, teď je to dobře, a poděkuju jí, že mě od toho Pepy odvedla."

Čeká na vás třetí muzikant?

"Chci si dát pozor na jediné: aby nebyl ženatý nebo zadaný, který vám bude tvrdit, že doma je to strašný a vy jste úžasná. Na to už asi jen tak neskočím."

Říká se, že muže po rozvodu oškubáte.

"Zlatokopka! (směje se) Oškubala Hůlku, má miliony na kontě! Jediný, kdo to mohl dementovat, byl Dan, a Dan to udělal, což mě potěšilo. Žádné miliony jsem nedostala, byt na Vinohradech taky ne. Kdybych byla zlatokopka a šla po boháčích, tak bych asi nehledala tady v těch vodách, hledala bych podnikatele, miliardáře. Do těch dvou chlapů jsem se zamilovala pro jejich charisma, pro to, jací ze začátku byli."

Prozradíte také něco o majetkovém vyrovnání mezi vámi a nynějším manželem?

"Pepa koupil mně a Matýskovi byt, já tam kupuji zařízení. Výši alimentů nebudu ventilovat, to je skutečně jen naše věc."