Hana Mašlíková (25)

Lepší než chlap!

Hana Mašlíková ( 25): Lepší než chlap!
Autor: Tomáš Vrbenský, Jiří Černohorský, scom

Zatímco muži ji v minulosti opakovaně zklamali, na pejsky nedá dopustit. "Můj miláček Pikolo je mnohem věrnější a hodnější než jakýkoliv chlap! A čím přijdu domů déle, tím větší nadšení projevuje při vítání, toho bych se těžko od nějakého muže dočkala," řekla nám s úsměvem sexy moderátorka. Její čtyřnohý kamarád je teprve rok starý. Čivava rozhodně nepatří k velkým plemenům, navíc Pikolo trochu zakrněl v růstu a místo běžných dvou a půl kilogramu má necelé kilo. A také pár centimetrů výšky mu chybí. "Ten můj čumáček toho strašně málo sní a granulky, co mu dávám, nejdřív namočím," říká Hanka.

 

Pavel Vítek (45)

Psi ho zbavili nemocí

Pavel Vítek (45): Psi ho zbavili nemocí
Autor: Tomáš Vrbenský, Jiří Černohorský, scom

Zpěvák po pejskovi toužil odjakživa. Přání si splnil společně s koupí domu s rozlehlým pozemkem. "S Janisem jsme usoudili, že chceme pejsky dva, aby se nenudili. Dávají zvláštní druh energie, který způsobuje harmonii v domě, mezi lidmi i ve zdraví. Od té doby, co mám psy, jsem nebyl zásadně nemocný." Se svým druhem Janisem Sidovským listovali atlasem psů a volba padla na vytáhlého bulmastifa. "Zjistili jsme, že to je úžasná široká duše, která vás přijme do svého života a vytvoří s vámi celoživotní pouto," říká Vítek.

 

Martin Pošta (41)

Kvůli FeeBee má výčitky

Martin Pošta (41): Kvůli FeeBee má výčitky
Autor: Tomáš Vrbenský, Jiří Černohorský, scom

Říká se o něm, že nemůže najít tu pravou. Není to pravda, našel ji ve své fence FeeBee, na kterou nedá dopustit. Vzdal se kvůli ní zahraničních dovolených a vůbec mu to není líto. Muzikálový zpěvák Martin Pošta postavil dům, zasadil strom a pořídil si fenku plemene cane corzo. Říká jí FeeBee, podle postavy ze seriálu Přátelé. "Od té doby, co jsem si FeeBee pořídil, jsem nebyl mimo republiku. Vozím ji všude s sebou, beru ji i do divadla, ale kdyby to bylo nutný, vzal bych ji i do zahraničí." Fena Martina poslouchá jako hodinky, psím výstavám a salonům se ale oba obloukem vyhýbají.

 

Ilona Csáková (37)

Má vysoce mobilní pejsky

Ilona Csáková (37): Má vysoce mobilní pejsky
Autor: Tomáš Vrbenský, Jiří Černohorský, scom

Ilona, Lucinka a Bibinka jsou nerozlučné kámošky. Chodí spolu na nákupy, do divadla i ke kadeřnici. Při výběru plemene uvažovala prakticky, chtěla mobilního pejska, aby s ním mohla cestovat. Vybrala si fenku jorkšírského teriéra a zamilovala si ji natolik, že jí pořídila ještě kamarádku. "Na výstavy nechodíme. Pořídila jsem si mazlíčky, nechci je stresovat výstavami." A jaká je Ilona panička? "Lucince a Bibince věnuju obzvlášť zvláštní péči. 'Mazlínkuju' se s nimi až do omrzení."

 

Monika Absolonová (31)

Kvído ji neposlouchá

Monika Absolonová (31): Kvído ji neposlouchá
Autor: Tomáš Vrbenský, Jiří Černohorský, scom

Zpěvaččin labrador Kvído poslouchá na slovo, Monika ale stále ještě neví, na jaké. To bylo patrně důvodem, proč si oba na výstavě v Polsku uřízli pěknou ostudu. "Absolvovali jsme sedmihodinovou cestu autem do Varšavy, tam jsme devět hodin čekali a s ostudou jsme jeli zase zpátky." Kvído se totiž rozhodl, že své paničce pěkně zavaří. "Když měl jít, tak běžel, když měl běžet, stál, když měl ležet, tak seděl. Tak jsem usoudila, že výstavy nejsou pro nás," říká se smíchem. Pejska si přála odmalička, rodiče však byli zásadně proti, a tak si štěně přinesla až do vlastního bytu.

 

Článek o bojových plemenech psů čtěte zde.