Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nelegální jatky porcují i psy!

Autor: zb - 
21. července 2008
12:58

Majitelka útulku na Chebsku věnovala psa ženě, která se jí od prvního pohledu moc nelíbila. Hlavně ji vyděsilo, že psa naložila do auta, které řídil Vietnamec. Pátrání ženu přivedlo až do obce Srbov, kde fungují ilegální jatky.

Pejsek Ruf (1) vesele vrtěl ocáskem, když si ho z psího útulku v Chebu odváděla jeho nová panička Monika Kollárová. Těšil se, že ho někdo bude mít rád a povede se mu lépe. Netušil, že za pár hodin umře.

Jeho obojek se našel na dvorku u vchodu do ilegálních jatek, které provozují v obci Srbov na Chebsku Vietnamci. Ruf tak místo v náručí nové paničky, skončil na pekáči Asiatů.

"Paní přišla v pátek s tím, že chce pro sebe nějakého většího psa. Rufa si odvedla na vodíku. Uviděla jsem, jak ho nakládá do auta k jednomu Vietnamci. Hned mi bylo jasné, že Ruf skončí na pekáči," začíná vyprávět smutný příběh Marie Lokingová (36) z chebského útulku.

Chtěla pejska zachránit a pustila se do pátrání. Pomáhali jí při tom její přátelé. Druhý den vyrazila do herny na chebské tržnici Pod Lipami. "Cikáni mi tady napráskali, že pejsek je už mrtvý. Pak jsem tu narazila na Kollárovou. Přiznala se mi, že Rufa prodala Vietnamci za 400 Kč a ten že má u Chebu nějaký statek," vzpomíná Lokingová.

Hledala dál a v neděli objevila statek v obci Srbov. "Když nás Vietnamci uviděli, naložili do auta igelitové pytle a rychle ujeli," říká Lokingová.

Hlídač statku tvrdí, že uvnitř měly být i zbytky z těla zabitého Rufa. Pejskův obojek totiž našel na místě činu zvířecí záchranář Karel Bobál. "Ležel na zemi u vchodu do místnosti, kde bylo zkrvavené řeznické prkno, sekáček na maso a mrazák plný masa," řekl Bobál. V pondělí dorazili na místo veterináři a policie a začalo se vyšetřovat.

NÁDRŽ VYDALA DĚSIVÉ TAJEMSTVÍ

Z vody hasičské zbrojnice, která se nachází kousek od rozpadajícího se statku, vyplaval igelitový pytel. "Vytáhli jsme ho a uvnitř byly dvě useknuté hlavy. Jedna patřila pejskovi a druhá krávě," řekla Nataša Šmatová (34), která pomáhala Lokingové hledat v obci Srbov pejska Rufa. "Je to něco strašlivého, když pejskům useknou hlavy. Proboha, kde to žijeme," okomentovala hrůzný nález Anna Doležalová z Chebu.

JDE O ILEGÁLNÍ JATKA VIETNAMCŮ???

Lidé tvrdí, že ano. "Nám už se ztratili tři psi a několik kusů drůbeže. Skoro každý den, tam něco zabíjí," říkají lidé, kteří bydlí vedle zchátralého statku. Mají ovšem strach a nechtějí prozradit své jméno.

V jedné místnosti objektu leží na mrazáku zkrvavené řeznické prkno a velký sekáček na maso. Na zemi se povalují igelitové pytle. Prosvítají a vypadá to, že uvnitř jsou asi vnitřnosti. Jeden z mrazáků je plný masa. Hlídač tvrdí, že je tam i psí maso. Atmosféru smrti dokresluje u statku zoufalý štěkot psů, kteří stojí v otvoru v 1. patře. Hafani asi tuší, co je čeká.

(O dalším případě zabití psa kvůli masu čtěte zde a zde.)

(Přehled nejotřesnějších případů zabíjení psů pro maso čtěte zde.)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání