Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékařka: Škrlová vydávala skřeky, Ondra nebyl vystrašený

Autor: Ondřej Požár - 
25. června 2008
11:42

Lékařka Romana Slámová, která se podílela na záchraně Ondřeje z kobky pod schody loni 7. května v Kuřimi, svědčila ve středu u soudu jako čtvrtá.

"Když jsme tam přijeli, na zemi seděla Anička, myslela jsem, že jedeme pro ni. Její maminka nám říkala, že nás nepotřebují, že si poradí sama.


Policisté a hasiči mě zavedli k sousedovi, kde mi na obrazovce ukázali chlapce. Ondrášek ležel na zemi, ruce měl svázané lepicí páskou, nohy také, byl spoutaný do kozelce. Byl pozvracený. Ptala jsem se ho, co ho bolí. Říkal: Bolelo mě bříško a trochu jsem blinkal. Jeden z policistů ho chtěl vyfotit svázaného. Co mě překvapilo, že Ondra se natočil do objektivu a usmíval se. Tahle reakce mě šokovala."

Pak chlapce ošetřila. Věk Aničky odhadla tehdy na 13 let. "Nemluvila, vydávala jen skřeky. Maminka mi řekla, že Anička je autista a že si s ní ví rady. Že nás nepotřebuje, ať jdeme pryč. Klára také říkala, že žádné jiné dítě v domě není. Kateřina přišla k sanitce, kde byl Ondřej. Chtěla se s ním rozloučit, protože je jeho teta. Do sanitky jsem ji nepustila. Ona pak opakovala, že nevěděla, že Ondrášek v domě byl," vypověděla lékařka.

Nic podobného prý ve své práci dosud nezažila! Překvapilo ji chování vysvobozeného Ondřeje. "Choval se úplně normálně, jako by ani nebyl zavřený v komoře. Čekala bych, že se takové dítě bude chovat jinak, že bude vystrašené. On mi říkal, že špatně slyší, že nechodí do školy. Popsal mi vyšetření uší. A říkal: Mám jediného kamaráda, je to můj bratr Jakub!" uvedla Romana Slámová.

Nyní vypovídá matka nepřítomných sourozenců Škrlových Renáta.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání