Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čeští muslimové o Konvičkovi: Má nekvalitní rozum. Měli by ho řešit psychiatři

Autor: Václav Lang - 
24. srpna 2016
06:12

Martin Konvička je nedůvěryhodný, domnívá se český senátor syrského původu Hassan Mezian (ČSSD). Jestliže měli úředníci podrobné informace o tom, co přichystal antiislamista Konvička na nedělní odpoledne na Staroměstském náměstí, neměli podle něj happening povolit. Svou nevoli vyjádřil i předseda Ústředí muslimských obcí Muneeb Alrawi. 

Jediný muslim v českém parlamentu, senátor Hassan Mezian, se podle svých slov nerad zaobírá antiislamistou Martinem Konvičkou. „Nerad se panem Konvičkou zabývám vzhledem k tomu, že to pro mě není důvěryhodná osoba. Není to důvěryhodný člověk,“ zareagoval pro Blesk.cz na Konvičkův nedělní happening na Staroměstském náměstí.

Poté, co Konvička vjel na náměstí plné turistů na velbloudu, následován džípem s vlajkami tzv. Islámského státu a muži předstírajícími džihádistické přepadení Prahy, by se podle senátora měla Konvičkou zabývat hlavně policie a možná také psychiatři.

Senátor Hassan Mezian Senátor Hassan Mezian | Blesk - Petr Novotný

Co se týče samotné události, domnívá se Mezian, že pokud úředníci dopředu věděli, že happening bude vypadat takto, bylo chybou, že jej povolili uspořádat. „Nemělo by se to konat,“ prohlásil senátor, který do Česka přijel ze Sýrie už v 60. letech a působil jako lékař.

Už loni v rozhovoru pro Blesk.cz o Konvičkovi řekl, že je to „největší podvodník této země“, který šíří prokazatelné lži. „Ne že bych bránil Islámský stát. Islámský stát je zločinecká organizace, nejsou to muslimové, jsou to zločinci a zločin nemá žádnou víru, neuznává Boha (...) Řekněte mi něco o konání dobra v Islámském státu, který rozšiřuje nenávist! Stejně jako Konvička. Konvička taky rozšiřuje nenávist, rozšiřuje strach a Islámský stát také rozšiřuje strach, jsou ve stejné rovině,“ řekl tehdy Mezian.

Předseda Ústředí muslimských obcí Muneeb Hassan Alrawi Předseda Ústředí muslimských obcí Muneeb Hassan Alrawi | archiv Blesku

Konvičku zkritizoval také předseda Ústředí muslimských obcí Muneeb Alrawi. „O nekvalitě rozumu pana Konvičky jsme neměli pochyby, ale znepokojovalo nás i překvapovalo množství těch, již mu věřili či fandili, nebo se s ním dokonce paktovali, zvláště z řad vysokých politiků,“ uvedl pro Blesk.cz Alrawi. 

Do Konvičky se mezitím pustila velká část politické organizace, která jeho nedělní představení odsoudila. K tvrdým slovům sáhl i jindy opatrný premiér Bohuslav Sobotka, když v rozhovoru pro Právo řekl, že „už nějakou dobu se ukazuje, že pan Konvička je magor“. Také prezident Miloš Zeman už by se dle slov svého mluvčího Jiřího Ovčáčka znovu nepostavil s Konvičkou na jedno pódium, jak to učinil loni 17. listopadu.

Video  Děs, hrůza a zběsilý útěk před terorem: Kamera v restauraci odhalila, co se dělo při akci konvičkovců  - Tomáš Ságl
Video se připravuje ...

hejhej ( 24. srpna 2016 14:13 )

nezadat1: Výstižné

hejhej ( 24. srpna 2016 11:33 )

repelos: Stačilo, když ten muslimský kretén Alrawi byl v pořadu u Jílkové. Žvanil jeden esmysl za druhým, ten má v hlavě akorát nas.ráno. A taková muslimská hovada si dovolí někoho kritizvat ??? Táhněte primitivové do arabských zemí a tam se klanějte pedofilovi, násilníkovi a idiotovi Mohamedanovi.

nezadat1 ( 24. srpna 2016 10:44 )

Furt jsem přemýšlel pro muslimové nosí ty oplzlý bradky až jsem došel k závěru,že je to proto aby se co nejvíc podobali kozlům a chuděry kozy nebyli v takovém stresu když je piglují.A pro pó co ten kretén může vědět o rozumu a inteligenci když jediný jeho vzdělání je korán napsaný šíleným dementním Mohamedem,který by v nynější době byl ve svěrací kazajce na psychiatrii.

hejhej ( 24. srpna 2016 09:59 )

Ač nejsem fanda Konvičky, ten má daleko více rozumu než muslimové. Oni mají ve svých palicích jenom násilí, vraždy, ponižování žen,znásilňování, pedofilii a třískáná hlavou 5x denně o zem. Nepatří do civilizovaných s tou svoji zvrácenou ideologii- " vírou"

barracuda.sro ( 24. srpna 2016 09:11 )

 A to jsem ani netušil,že mají Socani i takovýho ve svých řadách. Tak Zubata pleš není masírována jen od velvyslance USSA ,ale i od svého Spolustranika. Pro mě socani nebyli nikdy volitelni,teď absolutní hnůj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa