Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kaczyński se před smrtí ptal na matku, ona teď na něj

Autor: šim, Fakt.pl - 
22. května 2010
15:23

Vyšetřování polské tragédie u Smolensku přináší stále nové informace. Nyní se ukázalo, polský prezident Lech Kaczyński (†61) se jen okamžik před svou smrtí zajímal, jak se daří jeho matce, která byla v té době hospitalizována ve varšavské nemocnici.

Přesně v 8.20 hodin, tedy 21 minut před katastrofou, zavolal Lech Kaczyński satelitním telefonem do varšavské vojenské nemocnice, aby se ujistil, že se jeho těžce nemocné matce Jadwize daří lépe. Informuje o tom polský server Fakt.pl.

Ošetřující lékař prezidenta ujistil, že ačkoli je její stav vážný, je stabilizovaná. Prezident se lehce usmál a okamžitě to volal svému bratru Jaroslawovi. „Ten hovor byl velice osobní,“ informoval vedoucí vyšetřovacího týmu Edmund Klich (64).



„Pan prezident volal, jak se daří jeho matce. Dal jsem mu informace, uklidnil se. Jeho hlas zněl vesele,“ promluvil o posledním telefonátu s prezidentem lékař Jerzy Smoszny (64). Osobní lékař bratrů Kaczyńských i jejich matky, Wojciech Lubiński (†41) zahynul na palubě tupolevu.

Matka o smrti Lecha stále neví

Jaroslaw Kaczyński se po smrti svého bratra stáhl do ústraní. „Nechci, aby o mně říkali, že využívám bratrovu smrt pro svůj politický prospěch,“ řekl předseda strany Právo a spravedlnost v nedávném rozhovoru a přiznal, jak strašně ho sužuje osamělost a strach. Matka Jadwiga totiž o smrti syna Lecha údajně stále ještě neví.

„Matka byla během posledních dnů v tak špatném stavu, že si mě mnohokrát spletla s Lechem,“ řekl polskému deníku Super. „Nyní se jí konečně začíná dařit lépe. Už to před ní déle nemůžu tajit. Musím jí o smrti Leška říct. Strašně se toho okamžiku bojím,“ přiznal bratr Lecha Jaroslaw Kaczyński, který se bude v předčasných prezidentských volbách ucházet o křeslo hlavy státu.

anka ( 23. května 2010 15:43 )

Noro......kdyz proc urazite neco, o cem nemate ani paru?

dsmann ( 23. května 2010 11:09 )

Teda Poláky skutečně nemusim, ale když jsem čet ty tvoje "výplody", tak jsem si myslel, že mám vlčí mhu. Ty by sis měla dodělat základní školu a kyž tě to ani pak nepustí, tak se jdi léčit.

Shelby16 ( 22. května 2010 23:34 )

Pánbíček to je takovej ten šedivej dědeček v bílém rouchu, kterému mu je min. 14 miliard let (protože přece pomocí proutku stvořil celý okolní vesmír) Vy ubohé středověké ovce, je mi vás líto, jak máte zakrnělé mozky na úrovni křováků v Africe !

Shelby16 ( 22. května 2010 23:29 )

Poláci vzpamatujete se ! Je už 21. století ! Ne 15.-té století ! Pánbíček na obláčku nad Polskem opravdu nesedí !

Shelby16 ( 22. května 2010 23:26 )

Na jednu stranu říká, že se stáhl do ústraní, na druhou stranu chce kandidovat na prezidenta a vládnout stejně jako ten katolický fanatický despota Lech Je mi z nich na blití. Každý lid má hold takovou vládu, kterou si zaslouží ! No v katolickém temném středověkém Polsku bych nevydržela ani hodinu ! Věřím, že aspoň 25% Poláků je normálních, bohužel 75% bude mít zatemněnej mozek fanatickým katolismem vyznávání Jéžiše, Boha a Boha č.2 - Leška Kačátka

Zobrazit celou diskusi