Největší perly padají ze známých osobností většinou poté, co se oddají alkoholovému či drogovému opojení. Pak se totiž řídí heslem »Co na srdci, to na jazyku «. Někdy by však raději měly držet jazyk za zuby. Svým zapříčiněním se pak nešikovně dostávají do trapných a naprosto zbytečných situací. A kterým celebritám se jejich výroky příliš nepovedly? Tohle je sedm »statečných«, kteří se vymlouvají do posledního dechu. Bohužel, většinou zbytečně.

Amy Winehouse (26), zpěvačka: Nejsem opilá, já jsem kůň!

AKCE: Loni lezla kolem hotelu v New Yorku po čtyřech, obtěžovala kolemjdoucí a personál ji musel požádat, aby prostranství před hotelem okamžitě opustila.

REAKCE: „Jen se bavila. Předstírala, že je kůň, nic víc,“ zdůvodnil podivuhodné chování své dcery její otec Mitch, přičemž drogy vyloučil.

George Michael (46), zpěvák: Z únavy si plete barvy

AKCE: Policie ho v roce 2006 zastavila v autě kvůli podezření, že řídí pod vlivem drog. Na křižovatce několikrát projel na červenou.

REAKCE: „Drogy v tom nebyly. Jen jsem příliš tvrdě pracoval a pak už jsem se nedokázal soustředit,“ řekl zpěvák. A krátce poté směřoval do komunitního centra pro drogově závislé.

 

George Michael
Autor: profimedia.cz, Reuters

Winona Ryder (38), herečka: Kradu si, ani nevím jak

AKCE: V prosinci 2001 byla přistižena při krádeži v obchodě, z něhož si odnášela zboží v hodnotě 90 tisíc korun.

REAKCE: „Nekradla jsem, jen jsem se připravovala na roli,“ snažila se mlžit. Nikdo jí to však nevěřil. O šest let později pro změnu odcházela z obchodu s kosmetikou. Opět bez zaplacení. „Nevím, jak se to mohlo stát,“ prohlásila tehdy.

 

Winona Ryder
Autor: profimedia.cz, Reuters

David Hasselhoff (57), herec: Škyt! Já nic, já muzikant!

AKCE: Do televize, kde se měl účastnit živého vstupu, se dostavil v nepoužitelném stavu. Zpitý pod obraz. I když nemohl mluvit, snažil se sbalit moderátorku show. Z televize ho museli vyhodit.

REAKCE: „Ano, byl jsem trochu mimo. Ale nepil jsem, jen jsem si vzal prášky na spaní,“ kál se poté herec a nepříliš úspěšný zpěvák.

 

David Hasselhoff
Autor: profimedia.cz, Reuters

Paris Hilton (28) dědička hotelového impéria: Svištěla za hamburgerem

AKCE: Kličkovala s autem. Nezvládala řízení a ve vysoké rychlosti se řítila po silnici. Stopnout její zběsilou jízdu musela až policie.

REAKCE: „ Nebyla jsem opilá, měla jsem obrovský hlad, tak jsem si spěchala pro hamburger,“ argumentovala Paris.

 

Paris Hilton
Autor: profimedia.cz, Reuters

Lindsay Lohan (23), herečka: Koks? O tom nic nevím!

AKCE: Problémy věčně pronásledovaná hvězda byla zadržena v Los Angeles policií, která u ní v kapse našla kokain.

REAKCE: „ Kalhoty jsem si půjčila. O drogách v nich jsem neměla ani tušení,“ ospravedlňovala se herečka, která má s drogami bohaté zkušenosti.

 

Lindsay Lohan
Autor: profimedia.cz, Reuters

Naomi Campbell (39), modelka: Šňupla si smetany

AKCE: Fotografové ji na jednom večírku v Londýně zvěčnili s podezřelým bílým práškem na nose. Spekulovalo se o kokainu.

REAKCE: „Nejednalo se o kokain. Naomi jedla dezert a na nose jí zůstala smetana,“ bránila modelku její tisková mluvčí, která později upřesnila, že se možná jednalo o práškový cukr...

 

Naomi Campbell
Autor: profimedia.cz, Reuters