Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Agent KGB: Spálil jsem a rozprášil Hitlera

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, oj - 
1. května 2010
13:54

Bývalý agent KGB Vladimir Gumenyuk (73) tvrdí, že dostal rozkaz spálit ostatky Adolfa Hitlera a rozprášit je. Odmítá ale prozradit, kde k tomu došlo. Bojí se, že by tam nevzniklo poutní místo neonacistů.

Tajný agent říká, že je posledním žijícím členem tříčlenné jednotky, která byla v roce 1970 poslána  vykopat ostatky Hitlera, jeho milenky Eva Braunové, Josefa Goebbelese a celé jeho rodiny.

„Dostali jsme rozkaz spálit Hitlerovy ostatky a lidí z jeho okolí a rozprášit je ve větru,“ Tvrdí bývalý agent KGB. Prý je vykopali poblíž Magdeburgu v bývalém východním Německu, potom je spálili a odvezli na vrchol nejmenovaného útesu, kde popel rozprášili. Místo údajně určila přímo Moskva. „Nikdo tam nebyl, 20 sekund a práce byla hotová. Byl to poslední let „führera“, usmívá se bývalý důstojník KGB.

Místo, kde byl Hitler rozprášen, Gumenyuk odmítá prozradit. V rozhovoru pro ruské noviny řekl: „Pořád tu žije mnoho neonacistů, kteří by z toho udělali poutní místo a možná by tam vystavěli i monument.“

Že ke spálení ostatků došlo potvrzuje i šéf Federální bezpečnostní služby, nástupkyně KGB, která vlastní fragmenty lebky patřící Adolfu Hitlerovi. Ty byly do Moskvy dovezeny už v roce 1945. "Vše ostatní, co zbylo z Hitlera, bylo spáleno v roce 1970," říká.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rezacek ( 2. května 2010 01:06 )

Proč 8? V roce 1970 mu muselo být 33. A "kecy" píšeme s tvrdým y.

lo2f ( 1. května 2010 21:33 )

Na tohle téma bylo vyslechnuto veliké množství svědků a historikové scénář zrekonstruovali zcela jinak než co vypovídá ten agent. Doporučuji přečíst knihu: "Hugh Trevor-Roper: Poslední dny Adolfa Hitlera" . Argumenty jsou přesvědčivé

cranberriess ( 1. května 2010 18:32 )

guleman má místo rukou chapadla a na krku namísto hlavy mu narostla hlíza. Divím se,že s takovým postižením lze ťukat do klávesnice a vypouštět sliz.

tomas.slivensky.7 ( 1. května 2010 18:06 )

Přečti si pořádně ten článek,a nauč se psát.

laura80 ( 1. května 2010 18:06 )

příšerný a morbidní příspěvek

Zobrazit celou diskusi