Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Předseda sněmovny Vlček rezignoval!

miloslav vlček
miloslav vlček  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
30. dubna 2010
13:17

Předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) složil svůj poslanecký mandát. Vlček odchází kvůli medializovaným kauzám spojeným s dotací a půjčkou. Nebude ani kandidovat v květnových volbách.

Miloslav Vlček se přiznal, že lhal, když tvrdil, že se nezná s příjemcem pochybné dotace. Ukázalo se také, že porušil zákon, když údajně vracel půjčku 1,1 milionu korun v papírovém pytlíku.

Státní dotaci 25 milionů, kolem které se točí první kauza, mělo dostat neziskové sportovní centrum v Harrachově, ale podle všeho skončila v luxusním hotelu. Dotaci získal Petr Vrtal a Vlček čelí podezření, že mu pomohl. Vlček dlouho tvrdil, že Petra Vrtala nezná. Novináři ale zjistili, že Vrtal byl jeho poradce.

Neuvěřitelně zní druhá kauza: nejen že si Vlček půjčil před lety více než milion od svého asistenta, ale v roce 2005 mu prý peníze vrátil v papírovém sáčku. Tehdy už ale platil zákon, podle kterého je možné v hotovosti platit nejvýš půl milionu. Vyšší částky musí jít přes účet. Pokuta za to může být až pět milionů.

 

roval ( 1. května 2010 12:44 )

Proč asi? Nic mě nenapadá. Proč myslíte vy, že mlčí?

gogo ( 1. května 2010 06:58 )

Je chvíle před volbami. Politici přímo chrochtají nesmysly. Což by měla být žeň pro bulvár, ale bulvár mlčí. Jako zařezanej. Proč asi ??

gevi ( 30. dubna 2010 16:38 )

On ho k tomu donutil Paroubek, protože Vlčkovo trapné lhaní by mohlo poškodit ČSSD.

3nactka ( 30. dubna 2010 14:31 )

Asi jeden soudný,podělal to tak jde od válu,víc takových,jenže to se bohužel všichni aféra neaféra drží koryta zuby nechty!

smrk ( 30. dubna 2010 13:46 )

Je to vůl, zatloukat,zatloukat,zatloukat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa