„Sousedka mi řekla, že nějaká opatrovnice zbavila Jarouška svéprávnosti a odvezli ho do Bohnic,“ přiznal Blesku šokovaný Sobota. Blesk se proto rozhodl vypátrat Čejku na vlastní pěst. Přitom zjistil řadu zarážejících nesrovnalostí.

První cesta Blesku vedla do pražské psychiatrické léčebny v Bohnicích, kam údajně Čejku odvezla policie před dvěma týdny. „Pan Čejka zde nikdy neležel a neleží,“ ujistila reportéry paní na centrální evidenci.

Další kroky vedly do domu, odkud mim zmizel. „O pana Čejku se starala nějaká cizí paní, jejíž jméno dodnes neznám,“ přiznala Blesku sousedka, která chtěla zůstat v anonymitě. „To ona mi také řekla, že je pan Čejka celostátně hledaný a taky soudně zbavený svéprávnosti,“ dodala sousedka.

Sousedka Čejky informovala o jeho návratu ze zájezdu z Ostravy

Právě ona před dvěma týdny informovala policii, že pana Čejku nemusí hledat, protože se sám vrátil ze zájezdu z Ostravy. „Policie ho někam zřejmě ještě v noci odvedla. Ale to nevím přesně, protože jsme spali. Vím jen to, že ráno už pan Čejka doma nebyl,“ dodala sousedka.

Informaci o zadržení Jaroslava Čejky však policie na Praze 5 vyvrátila. Popřela i informaci o tom, že by byl Čejka zbaven svéprávnosti. Blesk mima nenašel. A přátelé mají oprávněný strach o jeho život. Čejka, který před dvěma lety po matčině smrti přišel o posledního příbuzného, sám před rokem prodělal operaci srdce a musí docházet na pravidelné kontroly do nemocnice.

Jako slepici znají Jaroslava Čejku miliony diváků. Poprvé ji mim předvedl v televizi na Silvestra 1978
Autor: abl a David Malík

 

Výzva Blesku

Víte něco o Jaroslavu Čejkovi?

tip@blesk.cz