Kritika amerických recenzentů

Většina amerických filmových webů se o filmu Souboj titánů vyjadřují veskrze kriticky. "Je to velmi sterilní film bez duše, zatímco původní film je srdečný a plný kouzelných scén, na který se jen tak nezapomíná. Nový Souboj titánů v nás nic nezanechá, není to víc než průměrné akční drama," píše jeden z amerických recenzentů.

Jediné co filmové recenzenty nadchlo bylo herecké vystoupení Sama Worthigtona (34) o kterém se vyjadřují, že je napůl hybridní muž. "Už ve filmu Terminátor Salvation hrál napůl robota, pak tu máme film Avatar, kde zase hrál bytost z planety Pandora a lidu Na´vi. A do třetice všeho si zahrál napůl člověka a napůl boha ve filmu Souboj titánů. Worthington se tak stává nejoblíbenějším IT chlapcem do filmů," píše další americký kritik.

Kamenný pohled filmové medúzy
Autor: Warnerbros

České kritiky film také nenadchnul

"Prvoplánované akční scény, ve kterých se objevují krásní a sexy svalovci nebo ženy, které vypustí z úst svou "duchaplnou" repliku a zemřou během pár vteřin," tak by se dal také hodnotit tento film, píše jeden z kritiků.

Další velké mínus filmu je to, že v původní verzi byl natočený pro technologii 2D. Později po velkém úspěchu filmu Avatar, který se natáčel ve 3D obrazu se tvůrci filmu Souboj titánů rozhodli ho převést také do 3D formátu. To však neměli dělat, protože to na film nemá skoro žádný efekt. "Radši to měli natočit normálně a nepouštět se do 2D nebo 3D efektů, sice je to poslední dobou trend a tvůrci chtějí vydělat více peněz, ale myslím si, že to akorát filmu ublíží," píše jeden z mnoha názorů na film český recenzent.

souboj titánů
Autor: allmoviephoto.com

Režisér je s filmem spokojen

„Náš film je zábava, dobrodružství a únik před realitou v jednom,“ říká režisér Louis Leterrier. „A já filmové úniky před realitou zbožňuji. Náš příběh je heroický, mýtický, romantický a je o naplnění vlastního osudu. Je v něm fantazie i legrace, a je současně i trochu strašidelný. K tomu si přidejte všechny ty skvělé herce, jako třeba Sam Worthington, Ralph Fiennes a Liam Neeson, a výsledek je vskutku osvěžující,“ konstatuje režisér.

Nadšení režiséra filmu Louise Leterriera pro mýtický svět postupně nakazilo i všechny herecké hvězdy. „Vždycky fandím režisérům, kteří jsou ochotni riskovat,“ říká Sam Worthington, jenž ve filmu představuje hlavní postavu Persea. „Louisova vize byla velkolepá, odvážná a přímočará. Chtěl napínavou a divokou jízdu, a já si říkal, že právě on je na film tohoto typu ten pravý. A tak jsem hned chtěl být jeho součástí,“ vysvětluje herec.

Režisér Leterrier je velkým fanouškem původního filmu „Souboj titánů“ z roku 1981 a během natáčení se cítil jako dítě v cukrárně. „Původní ‘Souboj titánů’ patří mezi mé úplně nejoblíbenější filmy – byl to dokonce jeden z prvních fantasy filmů, které jsem kdy viděl. V té době jsem z něj byl úplně ohromen. A tak jsem hned skočil po šanci natočit vlastní verzi tohoto mnou tolik obdivovaného filmu,“ uzavírá režisér.

Fotogalerie
4 fotografie

543850:gallery:true:true