Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Eliška Bočanová: Zatančí pro ni Mistři světa!

Autor: Ivana Žáková - 
12. března 2010
21:23

Čtyřleté Elišce Bočanové z Bohumína se v sobotu splní další sen. Tančit pro ni bude na dvouhodinovém koncertě sto dětí souboru Radost, který se letos pyšní titulem Nejlepší skupina roku a mezi nimiž jsou i současní Mistři světa.

Část z výtěžku dostane Eliška darem na nákup potřebných pomůcek.

Neuvěřitelný příběh Elišky, která se narodila jen s půlkou páteře, chytil za srdce i trenérku Lenku Krčovou. „Dozvěděla jsem se z Blesku o osudu malé Elišky a hned jsem věděla, že následující koncert budu připravovat právě pro ni,“ prozradila Krčová. V současné době patří k naším nejlepším trenérům. Vede úspěšné české soubory Radost a Impuls z Bohumína už přes dvacet let a na kontě má stovky medailí nejen z Mistrovství ČR, ale také z prestižních evropských a světových soutěží.

Koncerty pořádá Lenka Krčová hned tři, jeden v sobotu a dva v neděli. Pro Elišku zatančí více než stovka dětí, juniorů a dospělých tanečníků v bohumínském kině. Koncerty, na které byly lístky vyprodány během jediného dne, shlédne na patnáct set lidí. „Eliška za pár dnů oslaví páté narozeniny a bude to pro ni ten nejkrásnější dárek. Dobře vím, jak ráda by chtěla tančit, protože hudbu a pohyb vnímá velmi dobře,“ řekla Blesku nadšená maminka Božena Wijová.

Pro Elišku budou tančit nejen současné mistryně světa v moderním tanci, ale také stejně staré děti, nejmenší tanečníci souboru Radost. Právě ti pozvali před koncertem Elišku na trénink. „Byla z toho naprosto unešená. Nic podobného doposud neviděla. Nejvíce se jí líbily obří rekvizity,“ konstatovala maminka.

„Mohla jsem se postavit do velkého hrnce a děti mi půjčily i obrovskou zeleninu. Tak moc se na koncert těším, že raději ani nepůjdu spát,“ prozradila Blesku šťastná Eliška.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi