Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dálnici D1 zablokovala hromadná nehoda

Ilustrační foto - Řetězová nahoda na dálnici D8 u Ústí nad Labem.
Ilustrační foto - Řetězová nahoda na dálnici D8 u Ústí nad Labem.  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: ČTK, oj, čad - 
11. března 2010
18:07

Na namrzlé dálnici D1 na Vysočině ve směru na Prahu se stala hromadná nehoda. Na 141. km havarovaly tři kamiony a několik osobních vozidel.

Trojice havarovaných kamionů zcela zablokovala dálnici na 141. kilometru ve směru na Prahu. Při nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění, přesto dálniční policisté úsek uzavřeli a dopravu odklánějí přes Velké Meziříčí.

Nehoda se stala před 18:00 poblíž obce Lavičky u Velkého Meziříčí na Žďársku. K havárii došlo v důsledku hustého sněžení na Vysočině a téměř okamžitému vozovky. Sypačům dálniční údržby se zatím do zmíněného úseku nepodařilo dostat a vytváří se tu až pětikilometrové fronty vozidel.

Dálniční policie varuje, že vozovka může namrzat i v dalších úsecích. Námrazu lze podle silničářů na dálnici D1 očekávat na území Vysočiny a na celé Moravě. V úseku mezi 80. až 100. kilometrem a 150. až 170. kilometrem se drží na vozovce souvislá vrstva sněhu.

Na rychlostní silnici R35 na 291. kilometru ve směru na Ostravu je kvůli hromadné dopravní nehodě zablokován odstavný a pravý jízdní pruh. Také tam je vozovka namrzlá.

Silničáři upozorňují řidiče, aby přizpůsobili jízdu povrchu vozovky, dodržovali bezpečné rozestupy a počítali s výskytem námrazy či kluzkou vozovkou se zbytky rozbředlého sněhu.

bosomfriend ( 11. března 2010 19:45 )

zvýšit na délku tří nákladních vozidel a zákaz předjížděbí v nebezpečných úsecích vyřeší nehodovost nákladních vozidel na dálnicích. Za volentem nesedí profesionálové. Jsou to řidiči , kteří jezdí jen proto, že namají jinou práci. Tím kazí pohled na skutečné profesionály. Za volant 40 tunového TIR pustit jen ty, kteří absolvovali speciální vyuku se zkouškou. Pokud skutečně záleží odpovědným na životech nevinných , okamžitě k tomu přistoupí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání