Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah z Facebooku: Chtěl zabít i dítě!

Dyanne Littler (25) se za vraha z Facebooku málem provdala...
Dyanne Littler (25) se za vraha z Facebooku málem provdala...  (Autor: Repro - The Sun)
Autor: INT, pal - 
10. března 2010
14:04

Peter Chapman (33), vrah z Facebooku, kterého v pondělí britský soud poslal na doživotí za mříže, vyhrožoval své nicnetušící snoubence. Chtěl jí podpálit dům a zastřelit dítě!

Dyanne Littler (25), která se za Chapmana málem provdala, britskému deníku The Sun prozradila, jak se nakonec obávala o svůj život i o život svého dítěte.

Potkali se na Facebooku...

S Chapmanem se seznámila jak jinak než prostřednictvím oblíbené sociální sítě. Nějakou dobu se scházeli, a potom spolu dokonce začali žít. Její dceři Alycii byly v té době pouhé čtyři měsíce. O tom, že byl Chapman dvakrát odsouzen za znásilnění prostitutek, však Dyanne přitom zhola nic netušila.

"Měli by mu dát smrtící injekci nebo ho pověsit," tvrdí dnes vyděšená žena poté, co se násilník po pondělním verdiktu soudu dostal za mříže.

Podpálím ti barák a zastřelím dítě!

Během 6 měsíců společného soužití ji nakonec Chapman požádal o ruku a Dyanne souhlasila. Sňatku však nakonec zabránila událost, která možná Dyanne uchránila před velkým malérem. Jednoho dne do domu přišli policisté kvůli tomu, aby provedli rutinní kontrolu jednoho ´bývalého´ sexuálního delikventa. Poté, co se tak Dyanne o kriminální minulosti svého snoubence dozvěděla, rozhodla se, že se s ním ihned rozejde. Chapman však začal vyhrožovat: "Podpálím ti barák a zastřelím dítě!" Dyanne se tak vyděsila, že popadla dceru a utekla k matce. Chapman pak celou dobu žil ve své dodávce.

"Teď už vím, čeho je schopný, tak jsem jen šťastná, že jsem se s ním rozešla. Běhá mi mráz po zádech, když si představím, že bych si ho vzala," říká mladá žena rok po dramatickém rozchodu.

Chapman prostřednictvím Facebooku komunikoval téměř se 6000 žen. Vydával se však za pohledného devatenáctiletého studenta Petera Cartwrighta. Se sedmnáctiletou Ashleigh Hall se sešel 25. října 2009. Už při této první schůzce ji znásilnil a zavraždil. Policie ho náhodou dopadla druhý den při dopravní kontrole.

Zobrazit celou diskusi