Když tak rád objímáte stromy, chce se Vám opět do toho "blázince" (vysoké politiky) a cítíte se vše zvládnout na úrovni? Mám Vás totiž v paměti jako člověka, který se nespokojí s poloviční úrovní. Další otázka: Jste již důchodcem, jak trávíte běžný všední den? (např.:v kolik hodin běžně vstáváte, snídáte, co vás zajímá a co děláte?, kdo vám vaří oběd a jaký a na čem si pochutnáte?, schrupnete si po obědě? jaké knihy, časopisy, noviny, co na internetu čtete, využívate Skype?, kolik vykouříte cigaret?, v kolik usínáte?) Mám hodně otázek, ale musím dát prostor i dalším tazatelům, kteří dostanou možnost ocenit Váš ostrovtip. Děkuji  (Amalka Devata) 
Oběd si vařím sám, nejraději brambory na loupačku s máslem a rád čtu knížky. Na všechny Vaše další otázky odpovím tehdy, až jednou napíšu knížku "Umění stárnout". Teď jdu ale do toho naplno, protože chlap nemá couvnout před žádnou výzvou, kterou mu život přinese. Protože si naše strana neplatí žádné internetové dotazovače, děkuji tímto všem, kdo mi ze srdce popřáli štěstí a úspěch. Ve 14:30 budeme mít mítink v Chebu na náměstí Jiřího z Poděbrad.
Zdravím vás pane Zemane a přeji hezký den. jen by mě zajímalo, jaký znak bude mít vaše strana - ODS má modrého ptáka, soc. demokraté růži, komunisté třešničky a vy?? :-) Napsala bych jaký mám na mysli, ráda bych totiž viděla, jak byste mi to s vtipem sobě vlastním vyvracel, ale netroufnu si býttak impertinentní :-) Také by mě zajímalo, kolik vaše strana má již členů a zda přijímáte další - bydlím taky na Vysočině a zřejmě to k vám nemám tak daleko. Děkuji za případnou odpověď a přeji vám hodně zdraví a úspěchu ve volbách Olga  (Olga) 
Logo naší strany je stylizovaná česká vlajka. Členů máme asi 2000 a rádi Vás přimeme. Obraťte se proto na naši vysočinskou organizaci. Podrobnosti najdete na www.spoz.cz
Dobrý den,moc si vážím u Vás toho, že jste znovu vstoupil mezi politické strany a byla bych velmi ráda, kdyby se Vám podařilo prostřednictvím nového pol. subjektu rozdmýchat současnou scénu.Je veliká škoda, že to co jste dokázal v munulosti v ČSSD se dostalo do rukou p.Paroubka,kde vládne to,co se politickou kulturou nazvat nedá.Myslíte si, že je vůbec šance aby se na postech začali objevovat konečně lidé,kterým nejde jen o teplé mistečko,kteří budou schopni myslet také na zodpovědnost kterou by měli mít? Děkuji  (Bohmová) 
Výběr kandidátů až dosud záležeel na sekretariátech pol. stran, které vámi manipulovaly, zatímco námi navrhovaný program změny Vol. zákona vám má umožnit vyhnat neschopné, líné a kradoucí politiky z Parlamentu.
Jste absolvent VŠE jako Václav Klaus. měli jste stejné profesory,stejnou školu.Váš názor na privatizaci,jako na největší rozkradení od roku 1620 považoval Václav Klaus jeko nejlepší způsob privatizace v Evropě.Měl jste pravdu - kolik miliard to stálo??????? V tomto státě má Václav Klaus nepochopitelně již dlouhodibě velikou oblíbenost. Kde je chyba? (Pavela) 
Každý má právo, zvolit si svého oblíbeného politika a já to právo nikomu neberu.
Krásný den, líbí se Vám paní Zlata Adamovská? (Václav) 
Přiznám se, že ji příliš neznám.
Dobry den,mate v planu nekdy kandidovat na prezidenta ČR? (jan luptak) 
Za předpokladu, že bude přímá volba prezidenta, že bude dost podpisů na petici a že SPOZ v těchto volbách do Poslanecké sněmovny překročí pětiprocentní limit.
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat pane Zemane na Váš názor - zda by jste mi doporučil v květnu volit do parlamentu ČR komunisty (včetně těch bývalých) a proč ano ? V případě, že by jste mi to nedoporučil, tak z jakého konkrétního důvodu. Jsem totiž rozčarován nabídkami tsran a jejich kandidáty a chtěl bych od Vás radu se zdůvodněním. Děkuji Vám za upřímnou odpověď, podle které se rozhodnu. Přeji Vám a Vašim blízkým především pevné zdraví. (Víťa, Ostrava) 
Bývalé komunisty dnes najdete ve všech politických stranách, ale jistě neočekáváte od předsedy politické strany SPO, že vám doporučí volit někoho jiného, než právě tuto stranu.
Dobrý den přeji, konečně jste se vrátil do politiky, byla velká škoda vašich schopností nechat ležet ladem na Vysočině. Zase bude mít celý okruh bývalých spolupracovníků ze Sportpropagu koho volit, protože pro nás jste byl a stále jste zárukou skromnosti a důraznosti. Dřív jsme volili ČSSD protože tam byl Zeman jako jediná vůdčí osobnost. Po vašem odchodu jsme volby vynechali celé rodiny a nevolili ty, kteří nic pro tento stát neudělají z dobré vůle. Ano nyní budeme volit jedině ¨SPOZ. Protože její právem zvolený předseda je ten strom a ne ten plevel. Fandím vám , nevynechán jedinou příležitost na mítincích a propaguji v širokém svém okolí vaší stranu s Vámi v čele. (Josef) 
Děkuji, téměř se červenám a budu rád, když přesvědčíte ty, kdo nechodili k volbám, aby tentokrát jako vy k volbám šli.
Dobrý den, moc vám fandím a doufám že toho českýho Lenina ( sexy mozka) ve volbách porazíte. Věřím že opět budete ve vládě a to s ODS a TOP 09. Přeji Vám hodně zdraví a pevné nervy.  (Zdeněk z Vysočiny) 
Děkuji, to, kdo bude ve volbách poražen, závisí pouze a jedině na voličích. Tak nás tedy volte.
Dobrý den, pane Zemane, zdá se mi, že v naší zemi je velmi podhodnocena manuální práce,já dělám třicet let prodavačku a beru minimální mzdu-7120 korun, myslíte, že jsem opravdu o tolik horší, než dvacetiletá úřednice na městském úřadě, která bere víc než dvakrát tolik? Děkuji (Jana) 
Myslím, že je u nás příliš mnoho úředníků a proto máme v programu podstatné zeštíhlení státního aparátu. Úřednici může často nahradit počítač, prodavačku zpravidla ne.
Dobrý den.Ještě budu muset koukat jak Vam tečou sliny z pusy,nebo ste stim něco udělal??? (Laďa) 
Sliny mě tečou z pusy, protože mi chutná jíst. Přeji vám totéž.
Jsem léta Vaším velkým příznivcem, Letos opět s celou rodinou půjdu k volbám s vírou, že se snad v této zemi s Vámi ještě něco změní. Myslíte, že se dá ještě udělat pořádek ve veřejných financích? Že stát bude mít rezervy?Že se stárnoucí lidé, kteří celý život pracovali nebudou hroutit při zprávách, že "nebude na důchody"? Děkuji (Hana Kokešová) 
Český národ i v minulosti prošel katastrofami, obdobnými dnešní politické reprezentaci a přesto se vždy znovu vzpamatoval. Proto jsem optimista.
Co si myslíte o zázračném zbohatnutí upřímného Standy ... Jinak přeji hodně velké volební preference a hodně trefných bonmotú ,, Mezi tou sebrankou chybí někdo kdo by se nebál pojmenovat věci pravým jménem , je to výsměch všem lidem co tam ..(Král vajíčkových večírků s Tupohlavem předvádí a další jim úspěšně sekundují ... (Roman Merta Praha ) 
O zázračném zbohatnutí upřímného Standy si myslím jenom to nejhorší. Jinak jsme nové jídlo na jídelním lístku a záleží jenom na vás, zda nás ochutnáte.
Dobrý den, velmi by mě zajímalo ,zda se někdy dočkám dne,kdy budou konečně poslanci(senátoři,min.úředníci...) zodpovědni za svoji práci.Např. poslanci odhlasovali,uzákonili poplatky ve zdravotnictví( nic proti poplatkům) a po 14 dnech platnosti zákona mě titíž poslanci přesvědčovali o neplacení těchto poplatků. "Obyčejný" člověk je v práci za zmetky řádně ohodnocen. Kdyby se lidé chovali tak jako poslanci a polit.strany tak 1/2 národa už pomřela hlady a druhou 1/2 sežral svrab a neštovice. (Nový,Sokolov) 
Poslanci a senátoři jsou dnes takoví, jaké vám je nadiktují v sekretariátu politických stran. My navrhujeme, abyste si je změnou volebního zákona mohli vybrat sami.
Dobrý den, asi položím otázku, která bude velmi častá. Co byste poradil voliči, který je už opravdu totálně zhnusen současným stavem politiky, ekonomiky, morálky (neexistující) a přesto mu není jedno jak to bude dál. Věřit novým stranám? Nebo raději volit silné strany, které jsem vždycky volila ve slepé víře, že většina více zmůže. děkuji a přeji hodně štěstí  (Romana) 
Volte tu stranu, která ve svém programu prosazuje takovou změnu volebního zákona, aby si každý občan mohl vybrat svého politika. Pokud vím, jedinou stranou, která to má v programu, je Strana práv občanů.
Dobrý den, jsem moc ráda, že jste zpátky na politické scéně, udělejte tam prosím generální pořádek, je to potřeba. Určitě jste se řádně na svůj návrat připravil, věřím Vám, jste chytrý. Držím Vám palce, ať ten tlak okolí ustojíte a přeji hodně sill, odvahy a rozumných voličů. (Ivana Brno) 
Děkuji rozumnému voliči.
první zemák prý jezdil na becherovku, tenhle jezdí na lukoil? (Vaše jméno) 
Vidím, že vaše znalosti pohonných hmot jsou poměrně chatrné.
jak jste se seznámil s panem šloufem? (Vaše jméno) 
V roce 1996, kdy jsme oba pro sociální demokracii jezdili v autobuse Zemák. jezdíme v něm i dál.
Dobrý den, je pravda, že vaše žena prodává víno? (jarda) 
Neprodává ho v obchodě, ale je manažerkou firmy, která se prodejem vína zabývá.
Pane Zemane, jaký máte recept na řešení ekonomické krize? A proč nejste ochoten přiznat, že opoziční smlouva byla vaší největší politickou chybou? (Fata Morgána) 
Opoziční smlouva byla mým největším politickým úspěchem. Recept na řešení ekonomické krize si přečtěte v našem programu na www.spoz.cz
Dobrý den, dotaz na Vás nemám, jen jsem Vám chtěl popřát hodně sil do voleb a štěstí při vstupu do parlamentu. Konečně doufám ukážete tomu nafoukanému mocichtivci Paroubkovy, že ne všichni lidé ho chtějí za premiéra. Ač jsem dlouholetý volič ODS, tak Vás jsem vždy bral jako nejlepšího předsedu vlády za ČSSD. Kdyby to šlo jako v Německo dát dva hlasy (snad se nemýlím), druhý bych dal Vám. Mějte se! (Pavel) 
Dejte nám první a děkuji.
proč se snažíte oslabit levici s lidmi kteří nse již v politice neosvědčili.Všichni si již nahrabali a ted by chtěli zase např. pan fencl hlavně že Vás zve na zabíjačky (závodný ) 
Jan Fencl byl před dvěma lety vyhlášen nejlepším zemědělcem roku. Přeji vám, abyste v životě dokázal alespoň desetinu toho, co on.
dobrý den ,říkal jste ,že se už do politiky nevrátíte.....kamarádíte se s panem Grossem?? mějte se hezky...Eva (Eva) 
S panem Grossem se nekamarádím a jak říka Churchill, jen hlupák nemění své názory.
Dobrý den Pane předsedo, nešlo by nějak prosadit, aby lidé, kteří se potřebují postarat o své staré nemocné blízké, měli stejný nárok na návrat do zaměstnání jako maminky po mateřské? Asi si umíte představit, co to je, když pár let před důchodem opustíte zaměstnání a nemáte pak možnost návratu. V tomhle věku neseženete jinou práci a tak máte dvě možnosti: poslat své blízké do LDN / nebo domova důchodců/, nebo se postarat a pak skončit na úřadu práce, případně v předčasném důchodu. Co by bylo pro stát výhodnější ? Koneckonců když sám onemocníte, zaměstnavatel si musí také poradit. A pokud by to fungovalo, bylo by to přínosné i pro další, kteří by mohli získat při zástupu kvalifikaci. o vy na to? Jinak přeji hodně úspěchů.  (Marie Černá) 
přijat asi před rokem.Stát by měl těmto lidem nabídnout nově vytvořená pracovní místa podle zákona o veřejné službě, který byl o
Jak se vase svedomi srovna s tim,ze jste za svuj zivot byl v hodne politickych stranach? Cloveku je tezke uverit,ze to myslite uprimne pro dobro ostastnich. Spise to vnimam,ze hnaci sila co vas pohani je jesitnost dokazat jeste jesitnejsim politkum,ze jste schopnejsi nez oni. (Pepa) 
Dovolte, abych vám citoval Winstona Churchila, který změny své stranické příslušnosti zdůvodnil tím, že se nezměnil on, ale jeho strana.
Dobrý den, pane Zeman moc Vám fandím a budu Vás určitě volit, zajímá mě Váš názor na tkzv."šrotovné",poplatky u lékaře resp.lékarny a názor na pana Duška ohledně homosexuálů.Děkuji a hodně zdraví! (Pepa z Teplic) 
Šrotovné pokládám za ekonomický nesmysl. Poplatky u lékaře odmítám proto, že jde o dvojí platbu za tutéž službu, protože si všichni platíme zdravotní pojištění. Druhé lidi neposuzuji podle toho, jakou mají sexuální orientaci, ale podle jejich inteligence.
Což takhle naučit se na stará kolena slušnému jednání a vyjadřování? (Broucajz) 
Slušné jednání znamená v politice i jinde dodržovat slovo. Kdo to nedělá, je hajzl, i když mluví spisovnou češtinou.
Pane inženýre, jsem volič sociální demokracie, Vás jsem si vždycky vážil pro levicové názory na ekonomiku, společnost atd. Co však nyní předvádíte, necháte se fotografovat s pány Topolánkem, Kalouskem. Tito lidé by dovedli naši republiku do situace Řecka a jiných států se špatnou ekonomikou. Jejich programem je odírat obyčejné lidi. Umí jenom strašit komunisty. Není Vám to při vší úctě přinejmenším hloupé?Nepodceňujte voliče, dobře si pamatují co vás dostalo do vrchoné politiky. Není to od Vás jem obyčejná a slepá msta za prezidentské volby? Děkuji za odpověď. (Václav Dufek) 
Moje fotografie s Topolánkem a Kalouskem byla v deníku Právo uveřejněna na stejné straně jako fotografie Jiřího Paroubka ,zdravícíhho se s Karlem Schwarzenbergem. Nesouhlasím s názory Topolánka a Kalouska, ale to pro duševně normálního člověka není důvod, proč by se s nimi nemohl pozdravit.
1) Jaký máte názor na lobbisty v politice, jestli lobbing v ČR je přínosný pro občany nebo jen pro skupinu vyvolených, kteří lobbisty platí? 2) Co si myslíte o každodenním úbytku zemědělské půdy a obstrukce pro změnu sazeb odvodů za odnětí z půdního fondu. Vím, že stavět je plus pro ekonomiku, ale plus do státní kasy by byla i změna sazeb, o kterou zřejmě nestojí devel. firmy. Přeji Vám úspěch ve volbách a také dožití 100let, ale neměl byste tolik kouřit. :)  (Jana z Hodonína) 
Pokud lobbista prosazuje zájmy své firmy tím, že přináší nové informace a argumenty, je užitečný. Pokud lobbista prosazuje tyto zájmy tím, že korumpuje politiky, je zločinec.
Proč jste bojoval proti komunistům, když jste si bývalé nomenklaturní kádry nechal přímo u sebe ? To jste mohl v té KSČ rovnou zůstat a se soudruhem Šloufem a dalšími jste mohli renovovat spocialismus ! I když, když tak na vás koukám, vám se nežilo špatně ani v socialismu a nežije špatně ani v kapitalismu !!!!  (Blažej) 
V socialismu jsem byl třikrát vyhozen z práce, takže se mi opravdu nežilo špatně. Václav Havel také bojoval proti komunismu a pak si vybral Mariana Čalfu.
Jaký máte názor na euthanázii?  (Josef P.) 
Jsem proti, protože naděje umírá jako poslední.
Pokud by jste se stal poslancem, budete opět používat ve svých vystoupeních svoje bonmoty, kvůli kterým jste byl vždy tolik oblíben? (vasil) 
Starého psa novým kouskům nenaučíš.
Zvažujete kandidaturu na prezidenta po V. Klausovi (hana) 
Zdravím čtenáře Blesk.cz. Pouze tqehdy, bude-li přímá volba prezidenta, pouze tehdy, bude-li na petici dost hlasů a tehdy, kdy Starna práv občanů překročí 5% hranici pro vstup do Sněmovny.