Parsifal Imanuel Dvorský sám sebe mimo jiné nazývá „Imanuelem v Abd – ru –Shinovi, do jehož připraveného jemnohmotného těla se oděl.“ Abd – ru – Shin byl spisovatelský pseudonym německého spisovatele O. E. Bernhardta (1875 – 1941).

Jeho nejvýznamnější knihou je Poselství Grálu, ve kterém Bernhardt sepsal svůj světonázor, ve kterém se na 1100 stránkách vyjadřuje k otázkám života a uspořádání světa; pojednává na mnoha místech i o Bohu a vysvětluje, jak by se měli lidé chovat, aby žili ve shodě s Boží vůlí.

Fotogalerie
3 fotografie

Kniha se následně stala základem pro Hnutí Grálu. Dvorský si tuto knihu přečetl na začátku devadesátých let a po tomto zážitku získal pocit, že právě on je znovu převtěleným Abd – ru – Shinem, tedy novým Mesiášem, který přišel na tento svět, aby ustanovil Tisíciletou říši. Když se ovšem se svým poznatkem o tom, že je vtělením Abd – ru – Shina svěřil českým představitelům Hnutí Grálu, dostalo se mu místo ovací drsného výsměchu.

Parsifal se svou družkou Lucií Dvorskou, kterou ovšem tituluje Labutí pannou, se tedy vydal svou cestou. „Za peníze z prodeje pražského bytu vydal knihu Syn člověka. Ta vykládá Abd – ru - Shinovo náboženství pro moderní dobu a ostře komentuje všechny události společenského života, ale i vlastní četbu, zážitky všedního dne či dojmy ze sledování televize. Z pozice mravní autority kritizuje všechny známé osobnosti jako nositele lži a příčinu současné mravní zkázy,“ píšou o Parsifalovi na serveru Sekty.cz.

„Legitimitu svého přesvědčení, že je Synem člověka, odvozuje Dvorský jednak z údajné fyzické podoby s Abd – ru - Shinem, dále pak z data svého narození a podobně. Ale hlavně ze svého objevu o převrácenectví, jímž se údajně doplňuje mozaika Abd – ru - Shinova učení. Podle Dvorského je v současnosti každý člověk převrácencem, neboť se jeho mužská duše převtělila (reinkarnovala) do ženského těla nebo ženská duše do mužského těla. Všichni muži jsou tedy „zženštilí“ a ženy „pochlapené“. Jedinými dvěma nepřevrácenci jsou právě on a jeho družka Lucie, Labutí panna a Královna jihu,“ tvrdí o Dvorském specialisté na sekty. Přívrženci Parsifalova učení se dnes odborně označují jako Imanuelité.