Oddychl si, že Milena, kterou nikdy nemiloval, zemřela? "Moje žena ani já se k ničemu nechceme vyjadřovat. Nemá cenu cokoli říkat a vysvětlovat, přestože všecko bylo a je jinak. Z naší strany k Mileně nepanovala a ani nepanuje žádná nenávist nebo zášť," vzkázal z Oostende čtenářům Blesk.cz muž, jehož Milena Dvorská považovala celý život za začátek svého neštěstí. A pak dodal: "Já a moje žena vám vzkazujeme, že tohle všecko jsou věci, které se těžko vysvětlují. My máme vůči Mileně zcela čisté svědomí..., nikdy jsme jí vědomě neublížili..., to ona naopak proti nám kdysi cíleně rozeštvala média, chtěla nám rozbít rodinu a udala nás (lživě) na policii, čímž spustila patnáctiletou (šílenou!) štvanici naší rodiny. (Kopii udání najdete na mých facebookových i internetových stránkách.) To ona nás nesnášela, pronásledovala a trápila od první chvíle!! Přesto k Mileně opravdu necítíme nenávist nebo zášť. Spíš je to všechno docela smutné..."

Byl jednou jeden král, Anděl na horách, Poslední růže od Casanovy, Nejlepší ženská mého života, Pan Tau, Marečku, podejte mi pero!, Malá mořská víla, Jak se budí princezny, Vesničko má, středisková, Kamenný most... Ve všech těchto filmech Milena Dvorská zaujala dívčí, později zralou krásou a potvrdila svůj statut velké a diváky milované hvězdy.

458731:gallery:true:true

Neúplná rodina
Ze všeho nejvíc se však herečka těšila na roli maminky. Po pětiletém vztahu s mladým studentem režie Milena otěhotněla. Její vyvolený se však rozhodl vrátit do rodného Bulharska. "Promluvila jsem tehdy s Pánem Bohem, jestli si to dítě mám nechat, když se narodí do neúplné rodiny," přiznala se později herečka. Dcera Lucie se narodila v roce 1964 a svého biologického otce nikdy neviděla.

O rok později se Dvorská seznámila s Josefem Krausem, za kterého se po čase provdala. V roce 1973 přišel na svět syn Jakub. Ve svých pamětech si herečka posteskla, že na výchovu prvorozené Lucie neměla tolik času, kolik by si přála. Možná to bylo později jednou z příčin jejich nešťastného vztahu. Lucie první roky vyrůstala u prarodičů na Moravě. "Každou volnou chvilku jsem domů za ní dojížděla," vzpomínala herečka. Přestože od školních let už žila Lucie s matkou v Praze, roky odloučení jí nikdy neodpustila.

Fotogalerie
4 fotografie

Přichází Parsifal
"Dceru Lucii jsem viděla naposledy v roce 1991. A většinu svých vnoučat znám jen z fotografií," posteskla si mnohokrát herečka nad nešťastným osudem své rodiny. Veškeré zlo, které ji v soukromém životě potkalo, se dá shrnout do jednoho slova - Parsifal.

V 17 letech se Lucie seznámila s jistým Jaroslavem Dvorským (*1966). Po pěti letech se jim narodila dcera Julie, v roce 1989 společně emigrovali do Německa.

Po přečtení knihy Oskara Bernhardta, zakladatele Hnutí grálu, přijal v roce 1991 jméno Parsifal Imanuel. Své družce Lucii dal jméno Labutí panna. Dvorský, nyní tedy Parsifal, kolem sebe soustředil komunitu lidí a vydal knihu Syn Člověka s podtitulem Mesiášovo živé Slovo k všenápravě světa.

Jan Dvorský alias Parsifal Imanuel
Autor: ab

Jan Dvorský alias Parsifal Imanuel

Dál už se odvíjí klasický příběh propadnutí sektářství. Přívrženci Dvorského sekty odevzdávají celý svůj majetek. Řada z nich se pokouší o sebevraždu. Příběh jedné z členek vyvolává mediální zájem. Sekta je rozpuštěna, Parsifal je trestně stíhán a skrývá se.

Dvorská se po celou dobu snažila se svou dcerou zkontaktovat, vidět ji, přimět k návratu. Bohužel marně. Parsifal a Lucie mají celkem osm dětí. "Jsem přesvědčena, že je moc milujou," snažila se herečka s nadějí v hlase najít na celé situaci alespoň něco dobrého.

Od Parsifala i své dcery se přes média dočkala jen výčitek, urážek a obviňování.

Dcera Mileny Dvorské Lucie a Parsifal
Autor: youtube.com

Dcera Mileny Dvorské Lucie a Parsifal

Když se začátkem letošního roku podařilo vypátrat Parsifalovu skrývanou rodinu v belgickém Ostende, svitla Dvorské naděje, že se se svou dcerou a vnoučaty přece jen shledá. "Samozřejmě mě velmi zajímá, co se s nimi děje. Moc bych je chtěla vidět, ale to víte, mám ze setkání i trochu strach,“ přiznala Blesku herečka. "Já o vnučkách i o Lucii už přemýšlím jinak než jako o někom, kdo se může objevit ve dveřích. Uběhla příliš dlouhá doba, než abych tomu věřila," dodala.

Její velký sen se bohužel už nesplní. V úterý Milena Dvorská náhle zemřela. Radost jí v posledních letech dělala rodina syna Jakuba - především vnučka Anetka - a občas také práce. Posledním filmem velké české herečky se stala komedie Ať žijí rytíři!