Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britským králem se stane princ William!

Princ William a Kate Middleton
Princ William a Kate Middleton  (Autor: Keystone)
Autor: INT, so - 
14. prosince 2009
06:02

Britské ministerstvo financí spolu s Buckinghamským palácem kují pikle jako v té známé české pohádce.

Jejich cílem je vyšachovat ze hry o následníka trůnu prince Charlese (61) a na jeho místo ustanovit jeho syna Williama (27). Vyplývá to z tajných materiálů, které zveřejnil britský list The Mail on Sunday.

Velkou roli v tajném spikleneckém plánu hraje i sama královna Alžběta II. (83). Ta má za úkol postupně svého oblíbeného vnuka zaučovat do státnických praktik, předat mu část svých povinností a brát ho s sebou na všechny domácí a zahraniční cesty. „Měla by z něj udělat něco jako stínového krále a až nadejde ten správný čas, předá mu i žezlo,“ píše The Mail on Sunday. Královna a její manžel princ Philip (88) se už cítí unaveni a myslí si, že pro budoucnost britské monarchie by byl lepší moderní William než jejich vlastní syn Charles a jeho nepopulární manželka Camilla.

Přísně utajovaný plán, na kterém jsou nejdůležitější body začerněny, vyšel najevo, když ministr financí Alistair Darling sestavoval pravidelnou zprávu o dotacích pro královskou rodinu. Únik cenzorovaného dokumentu potvrdil dlouholeté spekulace, že královna dává přednost Williamovi před Charlesem. Někteří právníci už dokonce hledají kličky v zákonech, aby mohl být na trůn uveden princ William namísto svého otce Charlese, kdyby například královna Alžběta II. zemřela.

 

 

jakarte ( 14. prosince 2009 07:27 )

je ta plesata vlevo na pozadi? Moc dobry vkus.

Zobrazit celou diskusi