Katafalk obložený květinami a věnci – ten z bílých růží od celoživotní partnerky, herečky Marie Tomášové, stál přímo na rakvi, několik věnců bylo uvázáno z květů v národních barvách – Václav Klaus v prezidentské lóži, vládní představitelé, premiér Fischer, místopředseda Senátu Petr Pithart v hledišti, neustále se obměňující čestná stráž u rakve, kterou drželi herci tří generací. Herečka Ljuba Skořepová se přišla rakvi poklonit dokonce dvakrát. „Jsem z jeho smrti stále v šoku,“ řekla Blesk.cz Skořepová.

Fotogalerie
10 fotografií


Tak vypadalo třičtvrtěhodinové poslední rozloučení s velikánem českého divadla, režisérem a hercem Otomarem Krejčou, který zemřel 6. listopadu ve věku 87 let.

ONLINE: Rozloučení s Otomarem Krejčou

S Otomarem Krejčou se přišly rozloučit i osobnosti, které se ve společnosti téměř neukazují. Přišel například Bronislav Poloczek, který kvůli vážným zdravotním problémům musel před časem skončit v seriálu Ulice. Jan Hartl se na společenských akcích po smrti své partnerky Olgy Škopkové objevuje jen velice zřídka, do Národního divadla se rozloučit přišel, a dokonce pronesl jeden z projevů, vzpomínky na divadlo, které Otomar Krejča sepsal do své knihy.

Co však v Národním divadle citelně chybělo, byla veřejnost. V hledišti smutně prosvítala červená sedadla. Mohl za to o svátek prodloužený víkend či kvůli oslavám 17. listopadu uzavřená téměř celá Národní třída?

Blesk.cz zjistil, že hned po skončení obřadu se u šéfa činohry ND Michala Dočekala konala velká porada, o tom, jak pomoci Marii Tomášové po odchodu jejího celoživotního partnera. Tomášová celý svůj život zasvětila svému muži a s velkou obětavostí ho doopatrovala.