Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na dlažbu jde dalších 530 lidí!

Zamračené tváře a hlavně mlčení, tak to včera vypadalo při odchodu zaměstnanců ze směny v Tatře Kopřivnice.
Zamračené tváře a hlavně mlčení, tak to včera vypadalo při odchodu zaměstnanců ze směny v Tatře Kopřivnice.  (Autor: Blesk - autor)
Autor: Marie Machková - 
7. října 2009
05:00

Tatra opět propouští. Ohlásila, že v říjnu dostane výpověď dalších 530 lidí. Bude také zkrácena pracovní doba, a tím pádem i mzdy. Toho hodlá využít automobilka Hyundai v Nošovicích.

„Není odbyt. Poptávka je slabá,“ vysvětlil důvod třetí propouštěcí vlny během necelého roku mluvčí Tatry Kopřivnice Vladimír Bystrov. Stavy se mají redukovat v celé fi rmě, od úředníků až po dělníky. V automobilce má zůstat 2200 lidí, přitom ještě vloni v červnu měla 4397 zaměstnanců. „Jmenné seznamy zatím nebyly zveřejněny. Pracovníci netuší, koho se propouštění dotkne,“ řekl šéf odborů Pavel Baroň.

Ti, kteří v Tatře zůstanou, budou až do března pobírat o 20 procent menší mzdu. „Také budou méně pracovat. V některých provozech najedeme na čtyřdenní pracovní týden, v jiných bude směna trvat místo osmi jen šest hodin,“ dodal Bystrov. „Situaci v Tatře bedlivě sledujeme. Její zaměstnanci jsou u nás vítáni,“ reagoval na potíže Kopřivnických mluvčí automobilky Hyundai Petr Vaněk s tím, že továrna v Nošovicích chce přijmout několik stovek lidí.

gogo ( 7. října 2009 07:50 )

V té svobodě a demokracii máme bohužel i nezaměstnané, máme bezdomovce, máme alkoholiky, máme narkomany....Nemáme zákony, nemáme zábrany, nemáme morální mantinely, nemáme etiku, nemáme empatii... Ale máme bulvár, který si to vše umí jak se patří "vychutnat" ... Doba, kdy jsme stáli frontu na banány a kdy svoboda a morálka měla své hranice, je tatam...

Zobrazit celou diskusi