Jackson za svého života věřil, že má nadpřirozené schopnosti a tvrdil, že by dokázal vyléčit Adolfa Hitlera, kdyby s ním mohl být hodinu sám.V diktátorovi by prý dokázal objevit to dobré, co má v sobě „každý“.

Zpěvák si povídal o Hitlerovi s přítelem rabínem Shmuleym Boteachem v roce 2001. Rozhovory přitom byly nahrávány a tento týden v USA vycházejí knižně.

„Hitler byl geniální řečník. Přesvědčit tolik lidí, změnit a strhnout k nenávisti, musel být určitě showman. A taky byl,“ věřil Jackson.

Na to se ho Boteach zeptal: „Takže věříš, že kdybys byl hodinu s Hitlerem sám, nějak bys ho dokázal uvnitř změnit?“

„Rozhodně,“ reagoval pohotově Jackson, „vím, že bych to dokázal. Nikdo není Ďáblem. Člověk jim musí pomáhat, poskytnout jim terapii, učit je, že někde něco v jejich životě bylo špatně.“

Třicet hodin nahrávek mělo být v roce 2001 zveřejněno, ale těsně před tím se Jackson a Boteach pohádali. A když se opět sbratřili, začal slavný soud proti popovému králi týkající se nařčení ze zneužívání dětí, a opět nebyla zrovna vhodná doba pro vydání.

Rozhovory tak vycházejí posmrtně tento týden v knize The Michael Jackson Tapes: A Tragic Icon Reveals His Soul In Intimate Conversation (Nahrávky Michaela Jacksona: Tragická ikona odhaluje svou duši v intimní konverzaci).